Okategoriserade

Varm som pappa

Hemma hos tjatar jag jämt på min sambo att vi måste lägga en filt eller iaf ett lakan på Lucas. Jag jämför med mig själv hela tiden, vad jag vill ha och så ger jag samma till Lucas. När jag sover t.ex. oavsett hur varmt det är (även i Brasilien) så vill jag ha åtminstone ett tunt lakan på mig. Annars tycker jag det känns kyligt och då kan jag inte sova. När vi sitter i soffan på kvällarna och tittar på TV brukar jag svepa om mig med en lite tjockare filt. Det tycker jag är skönt och jag svettas inte alls då. När jag tjatar på Jair om filt på Lucas brukar han säga åt mig från Lucas:
– Jag är varm som pappa.
Jag brukar bli så irriterad då. Vadå varm som pappa?! Han är ju en bebis för Guds skull! Bebisar har tunnare hud än vi vuxna!

Men nu har jag börjat tveka lite. Lucas blir nämligen som ett element och svettas som en gris när han sover jämte mig! Själv kan jag ligga och huttra och vilja sova med en fleecejacka eller ulltröja med Lucas bara sover i en tunn body och är alldeles våt av svett! Samma sak är på kvällarna när jag sitter och myser under en lammfiltspläd och Lucas ska sitta hos mig. Då brukar jag dela med mig av filten från midjan och neråt på Lucas och han blir alltid jättesvettig!

Kan det vara så att han faktiskt är varm som pappa?! Jair tar alltid av sig tröjan när han kommer hem för han tycker det är varmt, även på vintern. Han var nog först i Sverige med att ta på sig shorts i år och han tar inte med sig nån jacka eller tröja när han går ut. Jag kan tillåta också att han inte har några som helst problem att sova utan filt när han sover en stund på soffan.

Hur som helst verkar ju inte Lucas vara frusen som mig iaf så jag kanske ska sluta att utgå från mig själv som riktmärke… Nån som känner igen sig?

20130528-141824.jpg
Här är en bild från imorse. När Lucas sover själv och utan body är jag extra noga med att han ska ha en filt. Men då brukar han göra sitt bästa för att sparka av den! Så fort jag lägger på filten så sparkar han allt vad det går tills den är av då slutar han. Då försöker jag igen med samma resultat, filten ligger ihopknycklad vid fotänden och så håller det på så. Det är som om han har bestämt sig för att filt vill han inte ha!!

8 Comments

 • emilie

  Måste bara säga att jag gillar din blogg skarpt!! kul o följa er!!
  Min son är 8 veckor! Jag känner verkligen igen det du skriver, min lillkille är såå varm sover i bara blöjan o sprattlar gärna av täcket o jag vill ju som du ha varmt o gosit hihi!

  • Emma

   Kul att så många av er känner igen er med era barn!! Och Linda, vad roligt att du skrev det där med att ni trodde A var kissig! Det trodde jag också om Lucas en gång och gick och bytte kläder och blöja och allt igen men när det hände samma sak igen så fattade jag att han inte var kissig!

 • Linda

  Om man är varmblodad eller inte beror inte på hur tjock hud man har, i så fall hur mycket underhudsfett man har och det brukar ju bebisar ha gott om :). A är jättevarm och sover i bara blöja eller kortärmad body. När vi kom hem från bb och han sov la vi ner honom i sängen med body, byxor och strumpor och la täcket över. När han vaknade var det helt blött i sängen. Vi trodde blöjan hade läckt så vi butte kläder och gjorde likadant när han somnade nästa gång. Och samma sak hände igen. Men han var ju helt genomsett och inte kissig

 • Kicki

  Samma me vår lilla tjej! O hon blir galen när hon blir för varm. För ett par veckor sedan var vi tvugna att stanna bilen o klä av henne i bara body för hon blev för varm. Ja tyckte detta var jätte jobbigt i början o tyckte som du att det är ju en liten bebis! Men hon har både hand o fotsvett! Som varmast blir hon när jag ammar, spec i sängen när ja lägger över mitt täcke för attjag vill ha täcke 😀 man får nog slappna av lite helt enkelt! Vår tjej är 3 mån o 2 veckor

 • Maria - Kevins mamma

  Min systerdotter är som en kamin, precis som sin pappa så det kan nog stämma 🙂

  Kevin måste ha ett tjockt täcke för att kunna sova. Hans kära mamma bytte ut det mot en fleecefilt men den sparkade han av sig direkt o vägrade sen att sova i sin egen säng (som han gjort sen han föddes för 5 v sen). Så fort gamla täcket kom tillbaka igen sov han som en stock hela natten som vanligt! Så det kan vara väldigt olika 🙂

  (Han sover i en tunn body o täcket går upp till mage , så han svettas inte…)

 • Anna

  Min dotter sparkar alltid av sig filtarna. Jag brukar därför sätta på henne tights. Men hon sparkar inte av sig en tunnare sjal sön hon har som snutte från snutten.se. Hon är
  Väldigt varm av sig.

 • Lovisa

  Vår kille är äldre men han gillar inte filtar, måste alltid sparka så att fötterna ligger fria. Jag är som du, får dåligt samvete om han ligger helt utan så nu har jag börjat vika upp täcket så att fötterna blottas. Då slipper jag att han vaknar senare av att hans fossingar är för varma. 😉

 • Hannah

  Barn brukar vara varma av sig själv. Och det är lätt att klä dom för mycket än för lite! Känn efter i nacken så känner man om dom är varm eller kall. Och vilken fotsvett en liten bebis kan ha 😀

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.