Varför drömmer gravida mer?

Jag vet inte hur många gånger som jag har vaknat av att jag gråter, ibland flera gånger på samma natt. Jag har drömt så mycket konstigt! Jag drömmer ofta att någon jag tycker om blir överkörd, mördad eller dör. Drömmarna känns så verkliga att det tar en stund innan jag förstår att det bara var en dröm.

I samband med dessa konstiga drömmar så drömmar jag också att vår familj ser helt annorlunda ut. I vissa drömmar har Victor barn från ett tidigare förhållande och i andra är vi inte ens tillsammans. Jag vaknar oftast gråtandes i Victors famn. Han är så gullig och kramar om mig och säger att det är ingen fara, att det bara var en dröm.

Jag läste en artikel (källa) om att undersökningar visar att 90% av alla gravida uppger att dom drömmer mer. Dom flesta drömmer hemska mardrömmar eller erotiska sexdrömmar, så typiskt att jag fick mardrömmarna… En barnmorska i artikeln förklarade varför hon tror att gravida drömmer mer och att det har och göra med den omvälvande känslan att vara gravid samt hormonerna i kroppen. Hon tror att orsaken kan vara att hjärnan går på “högvarv” med alla tankar och att man inte kan styra sitt liv på samma sätt. Drömmarna kan vara en del av den mentala förberedelse inför att få sitt lilla barn. Jag kan tycka att det är lite märkligt att drömmarna då inte handlar om något bebisrelaterat… men men man kan inte förstå allt här i världen.

Drömmer du mer som gravid? Vad brukar du drömma om?

Relaterade Inlägg

3 Kommentarer

 1. Anna

  Jag drömmer också sjukt mycket. Gjorde det förra graviditeten också. Drömmer både mardrömmar och erotiska drömmar. Tycker de erotiska drömmarna är ganska jobbiga också för det är aldrig min man jag drömmer att jag ligger med ?

  Svara
 2. Juliette

  Jaaa! Drömmer hur mkt som helst. Och inga lättsamma eller exotiska drömmar direkt. Har också vaknat av att jag grät när jag grät i drömmen. Jobbigt att vakna på det sättet, sitter ju i hela dagen! Man känner inte dig utvilad håller när man drömmer så mycket.

  Svara
  • Frida Håkansson

   Ett par dagar innan min Otto föddes i november förra året drömde jag att jag födde hemma (min stora skräck, då min första förlossningen gick fort). Jag drömde att jag födde och jag var själv hemma. Och ut kom en hård docka. Så hemskt. Tur att inte drömmen var sann. Men det är galet vad man drömmer!

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här