Okategoriserade

Varför bränner sig alla svenskar just nu?

 – Inlägget är reklam för MEDS och innehåller annonslänkar – 

Dom senaste dagarna har Instagram svämmat över med stackars brända kroppar så jag tror inte att mitt inlägg kommer en dag försent. Det finns flera anledningar till att varenda kotte bränner sig just:

1. Solen är som allra starkast kring midsommar eftersom ozonlagret som är över oss just nu är det tunnaste.

2. Våra kroppar är oskyddade eftersom vi just varit i mörker i ett halvår och inte hunnit bygga upp något skydd.

3. Vi slarvar med solkräm eftersom vi tror att solen är som svagast i början på sommaren! Vilket är helt FEL!

4. Vi vill bli bruna snabbt och tror att solkrämen gör att vi inte får färg – FEL!

Nej, här gäller det att tänka om, i alla fall om man önskar sig själv och sina BARN ett långt och frodigt liv. Visste ni att 57.500 svenskar varje år får någon form av hudcancer? Oftast handlar det om den minst aggressiva formen, basalcellscancer, som inte är dödligt annat än i undantagsfall men det är även många som drabbas av dom allvarligare cancerformen också. Varje år insjuknar 4500 personer i skivepitelcancer, ytterligare 2500 personer drabbas av den mest aggressiva formen av hudcancer och 500 svenskar dör av hudcancer… Störst risk att drabbas löper dom som under barndomen bränt sig upprepade gånger och periodvis solat kraftigt eller solat i solarium. Det är alltså superduperviktigt att smörja barnen med en bra solkräm som skyddar väl (Källa).

Jag läste noga på om solkrämer förra året och alla tester pekade på att La Roche-possays solkräm för barn är den bästa då det gäller både skydd och farliga ämnen. Vi har alltid använt den och barnen har aldrig bränt sig på någon av våra resor. Läs gärna min sammanfattning av alla bäst-i-test för solkräm utan farliga ämnen för barn genom att klicka på länken.

Jag vill också passa på att förtydliga en grej, det finns många solkrämer som inte är bra och som innehåller dåliga ämnen för barnen, men om man inte har något alternativ, så är det alltid värre att inte smörja dom alls eller smörja dom med en solkräm som skyddar tveksamt. Skadan som blir om dom bränner sig är mycket värre och allvarligare än att smörja dom med en solkräm med dåliga ämnen vid ett tillfälle.

När det kommer till mig själv så har jag blivit mycket mer noggrann med solkrämen också. Jag lärde mig en rejäl läxa när jag var i Brasilien första gången, då brände jag mig så illa att det blev en tjock brunsvart skorpa på min panna. Skorpan såg ut som elefanthud och när den väl ramla av så var huden fortfarande svullen och röd där under. Jag brände mig för att jag bara hade använt ansiktskräm i ansiktet och när den svettades bort så la jag inte på något nytt. Det var jättehemskt! Det vill jag aldrig mer vara med om!

Vi gjorde slut på all solkräm när vi var i Brasilien så jag köpte ny häromdagen. Det blev ett av mina favoritmärken Piz Buin som innehåller en olja som gör att man blir brun snabbare 🙂 Och så köpte jag Evy Technology som fick bäst-i test i årets första solkrämstest baserat på användarnas åsikter.

TIPS! Passa på att köpa solkräm nu! Det är nämligen 20% på solkrämerna här ovan! Ingen rabattkod behövs, följ länkarna!

Var rädda om er  Och passa på och njut av det fina vädret!

8 Comments

 • Johanna Larsson

  Evy hade jag hört bra om men vart besviken på den då vi hade med till Thailand för barnen vi vuxna körde i början med då var 50 men vi brände oss med den. Såg vågade inte köra den mer på barnen.

  • Emma - På Smällen!

   Oj! Nej vad tråkigt! Men också konstigt med tanke på kommentaren här nedan. Undra om det var något fel på er flaska eller vad det beror på att upplevelsen blev så olika? Jag förstår att ni inte vågade använda på barnen efter det.

 • Caroline

  Åh, jag håller inte med ovanstående, evy är den enda jag inte bränt mig av, får soleksem av eller finnar! Tror iofs inte nån faktor skulle räcka till mig i typ Thailand , är rödhårig, blek och fräknig :p men i Sverige har jag bränt mig några ggr, och i Grekland, men inte sen jag hittade evy 🙂 tkr dock man får ta ett rätt rejält lager av den för att skummet ska täcka överallt.

  • Emma - På Smällen!

   Åh vad kul att höra 🙂 Men jag antar att du har lite högre solskyddsfaktor då än den jag köpte? Det skulle vara spännande att höra vad du tycker om La Possay-Roche som vi köper till barnen. Vi har använt den och bara smörjt barnen en gång per dag när vi var i Brasilien så i min värld är den solkrämen sjukt bra 🙂 Haha!

 • Alexandra

  Jag är extremt noga med solkräm, jag börjar med solskyddsfaktor redan för en månad sedan då tyckte folk att jag var larvig, men det får folk tycka. Jag har tidigare år kört med solskyddsfaktor från ego cosmetics men den tycker jag är så tjock så den blir svår att smörja ut. Sen har jag testat biosolis som är 99% från naturliga ingredienser. Men iår har jag testat weledas solskyddsserie men kommer nog gå tillbaka till biosolis.

 • Camilla 10 barnsmamma vid 33 år

  Jag smörjer nästan aldrig varken barnen ellermig med solkräm?
  Dels glömmer jag sånt men sen kör jag med kläder när det är för varmt.
  Långarmade tröjor och solhattar/kepsar m.m
  När jag har solkräm hemma kör jag kört ekologiska ☺️
  Ska kika in på dessa?

  • Emma - På Smällen!

   Men va?! Hur har ni klarat er? Bränner sig inte barnen eller du? I och för sig så klarar man ju sig ganska så bra med långärmade tröjor och solhattar här i Sverige men jag är ändå lite chockad över att ni oftast slipper använda solkräm. Haha! ? Vilken ekologiska solkräm brukar ni använda?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.