Onsdagsmys med grillad pizza

Vilket fantastiskt väder det blev! Jag ligger just nu ute på altanen och skriver det här inlägget. Barnen har lekt i trädgården hela förmiddagen men nu är dom inne och äter lunch. Jag orkade inte blogga igårkväll men jag tänkte ändå berätta vad vi gjorde 🙂 Vi hade “lillördagsmys” eftersom vi är lediga idag så vi hade bjudit hem en av Lucas bästa kompisar, Maximilian och hans mamma 🙂

Det blev en jättemysig varm sommarkväll där vi bakade hemmagjord pizza på grillen med barnen och satt ute till på altanen till närmare kl nio! Ian var förvånad över hur solen fortfarande var uppe klockan åtta och hade svårt att förstå att det redan var kväll. Detta är just en sån sak som jag längtar efter att visa honom, att solen går ner närmare midnatt och att den är uppe igen efter ett par timmar.

img_6508
img_6510
img_6513
img_6514

Den hemmagjorda pizzan blev en riktig hit för dom flesta i familjen. Jag och Veronika höll på att göra iordning pizzorna när en nyfiken isadora kom ut i köket och sa “quer pizza” som betyder “vill ha pizza” på portugisiska. Veronika satte Isadora på en stol och lät henne baka sin egna pizza. Gud så stolt hon var när hon satt där och bredde på tomatsås, ost och skinka. När hon åt skinkan så slank ungefär hälften av paketet ner i hennes mun tillsammans med ljudet “nam nam nam” istället för att hamna på pizzan. Jair kom också ut i köket och tillverkade två pizzor med generöst med fyllning. Den enda som inte gjorde sin egna pizza var Lucas. Ibland går det bra med kladdiga aktiviteter men denna gången ville han inte så vi lät honom vara. Nästa gång ska jag pröva med pommes på pizzan. Veronika berättade att det var så hon fick sin son att börja äta pizza. Lucas äter pizza ibland men det är bara ibland som han tycker att det är gott.

img_6504
img_6507
img_6503
img_6505

När solen gick ner så blev det snabbt svalt ute och då gick vi in och satte på tv-spelet. Isadora var alldeles utmattad så vi la henne för att sova med pojkarna satte sig på soffan för att spela tv-spel med Ian och Jair. Jag och Veronika satt i köket och pratade om lite allt möjligt. Plötsligt var klockan elva och Maximilian hade somnat på soffan. Lille gubben! Så roligt killarna hade! Jag längtar redan till nästa gång vi ses!

Jaga och skrämmas med läskiga vrålljud var den roligaste leken 🙂

 

Relaterade Inlägg

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här