Mycket mer än bara en digital brevlåda

– Samarbete med e-Boks –

En sak som slår mig varje gång vi har varit i Brasilien är hur administrativt och ålderdomligt Brasilien är. Det känns som att vrida tillbaka tiden till innan internet fanns när allt skulle göras på papper och stämplas av olika instanser. Sverige har verkligen kommit långt när det gäller digitalisering. Det mesta går att göra på internet och det är få viktiga papper som man behöver spara på där hemma. I år rapporterade media att en femte del av den svenska befolkningen använder digital brevlåda, men jag tror att det kommer bli ännu fler nästa år. Det är ju ganska motiverande att kunna få tillbaka skatten så tidigt som i april!

Jag har hittills använt min digitala brevlåda till ganska få saker, det har mest varit för att ta emot deklarationen men också meddelanden från Försäkringskassan och CSN. Nu har jag bytt digital brevlåda till e-Boks istället och upptäckt nya fiffiga funktioner bland annat att e-Boks kan digitalisera mina kvitton så att dom sparas för alltid! Smart va!?! I fortsättningen kommer jag slippa oroa mig för att slarva bort kvitton eller att kvitton ska blekas. Det är också väldigt smart för mig som egenföretagare eftersom jag slipper scanna in mina kvitton till mitt bokföringsprogram, istället kan jag plocka kvittona från e-Boks som jag kommer åt från både en app via mobilen och från datorn. Appen finns att ladda ner här: e-Boks.se

Fler fördelar med e-Boks:

1. Det går att svara på den post man får och se hela korrespondensen. Det går även att bifoga filer och spara meddelanden som utkast.
2. Sortera post i olika mappar för att få bättre översikt
3. Signera t.ex. anställningskontrakt digitalt i e-Boks. Jag har faktiskt signerat ett samarbetsavtal digitalt med BankID i e-Boks. Det gick snabbt och smidigt och jag slapp skriva ut och scanna in min underskrift. Dessutom sparas det signerade dokumentet i e-Boks.
4. Det går att bjuda in andra att läsa eller hantera din e-Boks. Du kan själv bestämma vilka mappar eller dokument och hur länge personen ska ha tillgång.
5. Det går att fota eller scanna in viktiga dokument som till exempel ditt körkort eller en kopia av passet så att du alltid har tillgång till det när du behöver.
6. e-Boks är lika säker som ett bankfack
7. Din e-Boks är länkad till ditt personnummer vilket gör att din post kommer till din digitala brevlåda även när du flyttar. Du slipper oroa dig för att viktig post försvinner när du byter adress.
8. e-Boks innehåller ingen reklam
9. Sist men absolut inte minst så sparar e-Boks på miljön eftersom allt sker digitalt och inga papper behövs

Hur gör ni där hemma? Sparar ni era dokument i olika pärmar eller har ni det mesta digitalt?

Relaterade Inlägg

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här