Vår plushistoria!

Igår gick vi ut med den fantastiska nyheten om att vi väntar bebis i augusti 2020! Jag är så lycklig! VI är så LYCKLIGA! Nu tänkte jag att det är dags berätta om när vi fick vårt plus på stickan 🙂

Det var i november (som många av er reda gissat på efter detta inlägget) som Victor sa att han ville att vi skulle börja försöka få en bebis ❤️ Jag trodde inte mina öron när han sa det, det kändes nästan för bra för att jag skulle hört rätt! Vi har länge pratat om att vi vill ha en bebis och ungefär när i tiden så jag var 100% inställd på att vi skulle vänta till våren. Som jag har längtat efter att det ska bli vår tur att försöka få en liten ”korv” som är hälften mig och hälften honom! Men det var väldigt viktigt och speciellt för mig att dessa orden kom från honom, att det var just nu som han ville att vi ska försöka få en bebis.

Jag slutade med p-pillrena på en gång och eftersom jag precis hade avslutat en karta och haft mens så var det perfekt tajming. Om man slutar mitt i en månad så får man ju oftast en pillermens till, men det slapp jag nu. Jag har hört att det kan gå snabbt att bli preggo efter p-pillerstopp för att kroppen kan bli lite knäpp och släppa både ett och två ägg under en och samma cykel när man slutar med hormoner, men det kan förstås bli tvärtom också. Jag räknade kallt med att det skulle ta 6-9 månader denna gången, även om jag hoppades på att det skulle gå fort, men jag är ju faktiskt inte 25 år längre.

Jag älskar att grotta ner mig i allt vad befruktning och ägglossning heter så helst av allt hade jag velat både tempa och testa med ägglossningstester, men det blir lätt hetsigt då. Jag ville inte att Victor skulle uppleva denna resan som hetsig på grund av att jag drar igång på alla cylindrar med allt vad bebisproduktion innebär, så jag höll mig till att dokumentera känningar, sekret och spottings varje dag och sedan fick naturen göra sitt. Samtidigt som jag försökte tona ner min fascination kring befruktning så ville Victor höra allt om det 🙂 Så även om jag inte försökte ”kontrollera” allt så har jag babblat en hel del 🙂

Jag tror att jag vet ungefär när jag hade ägglossning även om jag inte tempade för jag hade väldigt mycket ägglossningskänningar och tydligt ägglossningssekret. Dagarna efteråt hade jag ömma äggstockar. Det kändes typ som en blandning mellan håll och hugg i båda sidorna när jag andades djupt eller försökte gå snabbt. Två dagar efter ägglossningen kom det blodblandade flytningar vid två tillfällen på två dagar. Jag trodde såklart att det var början på mens, men när det inte fortsatte så började jag hoppas att jag hade ägglossningen tidigare och att detta var en nidblödning (när ägget fäster i livmodern) eftersom det är vanligt. Nu i efterhand tror jag att det var en ägglossningsblödning snarare än en nidblödning eftersom det stämmer med när jag testade positivt på gravtestet. Ägglossningsblödning brukar komma ett par dagar efter ägglossningen.

Veckan efter ägglossningsblödningen testade vi tre dagar med graviditetstest eftersom jag fortfarande trodde att det var en nidblödning som jag hade haft. Alla testerna var negativa så jag förväntade mig att mensen skulle komma. Dessutom fick jag en liten brun spotting, en sån som man brukar få innan mens, men när det efter helgen fortfarande inte kommit nån mens så började jag hoppas igen. Victor la märke till att jag plötsligt hade blivit så varm av mig och att jag svettas i princip varje natt. Jag hade mensvärk varje dag men mensen lyste med sin frånvaro så tillslut kunde vi inte hålla oss längre så jag åkte och köpte nya graviditetstest.

Lucas följde med till apoteket. Han var så nyfiken på vad förpackningen innehöll!

Jag åkte hem och höll mig i 3,5 timme innan Victor kom hem och då testade vi! Vi började med ett billigt graviditetstest som just kommit med posten. Jag kunde knappt tro mina ögon när jag såg dom två strecken dyka upp nästan omedelbart! Jag frågade Victor om han förstod vad det innebar och han svarade:
– Ja, det är väl negativt?!
– Nej, det är POSITIVT, utbrast jag.

Victor var fortfarande osäker och vågade inte ”ropa hej” eftersom strecket på stickan fortfarande var ganska svagt. Jag försökte försäkra honom om att ett streck alltid är ett streck, men för säkerhets skull hämtade vi ClearBlue-testet som jag hade köpt på apoteket och mycket riktigt blev det ett tydligt plus!
– Är det sant?! Är det vad vi hoppats på?
– JAAAA! Vi ska ha en bebis, älskling!

Och så kramades och pussades vi! Såååå lyckliga! Barnen var också med så vi valde faktiskt att berätta för dom. Det finns både för- och nackdelar med att berätta för barnen, men vi bestämde att vi ville involvera dom. Båda barnen har längtat efter ett syskon länge och bara några dagar innan frågade Lucas mig om jag hade en bebis i magen 🙂 Undra om han kände det på sig?

Sååååå lyckliga allihopa! Vilken fantastisk känsla!

Hoppas ni tycker det är spännande att få följa med på denna resa så tidigt i graviditeten 🙂 Vi hade inte kunnat hålla oss längre! Haha! Jag är jättenyfiken på er, är det nån mer som väntar barn eller försöker bli gravida?

Relaterade Inlägg

26 Kommentarer

 1. Jennifer

  Stort grattis till er, vilken fin historia!
  Vi väntar barn nummer två om några veckor, så det blir en fin start på det nya året! 🙂

  Svara
 2. Nina D

  Vilken härlig historia.
  Här blir det inga mer, har njutit av bebistiden med vår Gottfrid (10 månader) på ett annat sätt än med de 2 äldsta. Om det är för att det är sista eller för att man vet hur snabbt tiden går vet jag inte.
  Tror ni det är en eller någon av er som tror tvillingar? (Jag tycker det verkar så häftigt med tvillingar så nästan lite ”synd” att trean var en ?)

  Svara
 3. Karin H

  Sån skillnad mot oss, när vi gjorde ICSI-behandlingen fick vi veta att maken hade antikroppar mot äggen & hade under en promilles chans att bli gravida. Vi slutade använda skydd & har inte tänkt på det. Pratade om behandling men då det handlar om 30-40 000 kr hade vi börjat prata om att det bara skulle få bli ett barn.
  Sen var mensen sen & jag skulle på vinprovning så jag köpte ett test bara för att veta att det var negativt & att jag slapp noja mig under vinprovningen. Hade inte sagt till maken att mensen var sen. Tanken att det var Pga graviditet fanns inte. Så när det blev två sträck började jag med att googla på ”falskt positivt test”. ? vi är i vecka 22 och ibland känns det forfarande så overkligt. Vi ska ju inte kunna, enligt läkarna är han nästintill steril.
  All barn är mirakel, men vi har snart två supermirakel. ?
  Är så glad för er skull! Glad att det gick lätt & att det blev så snabbt. Vilken gåva!

  Svara
 4. Johanna

  Tror att barn känner på sig sånt så de hade säkert märkt ändå. Kul att ni delar den resan tillsammans, stort grattis till hela familjen!

  Vi har I 3.5 och A 1.5 och jag vill ha fler, men om några år 🙂 En till, i alla fall (fler blir för trångt i vår fyra jag inte vill flytta ifrån). Grattis igen!! ❤️

  Svara
 5. Karolina

  Väntar nr 2 i juni, vecka 14 nu. Första barnet är lika gammal som Isadora så kul att ”följas” åt igen ?

  Svara
 6. M

  Stort grattis till er! Jag är så avundsjuk. Jag och maken har pratat om att börja med bebisverkstad länge men har beslutat oss för att vänta till våren för att hinna landa i vårt nya hem och få mer ordning. Vi har två barn (äldsta 6 år och yngsta född i april 2016 som isadora). Det ska bli så kul att få följa er på den här resan! ? Så hoppas jag att vi har påbörjat vår resa innan er föds i augusti.

  Svara
 7. Sara

  Åh grattis Emma och hela fina familjen ❤️ Ska bli så kul att följa med på er resa, med risk att man blir sugen på en 4a ? åh jag vet precis vilket lyckorus du går igenom nu ❤️

  Hoppas du får må bra i graviditeten, stort lycka till ?

  Svara
 8. D

  Stort grattis till er ❤ Jag var så säker på att jag var helt klar och supernöjd med de två jag redan har, och var oerhört tydlig med det när vi träffades – men jag har ändrat mig och han blev överlycklig när jag berättade detta. Så vi försöker nu bli gravida, men första försöket slutade i missfall,. får se hur det går och var vi landar så småningom ?

  Svara
 9. Jessica G

  Stort grattis Emma och hela familjen, mysigt. Vi har 6 barn. En ficka på 12 år följt av 5 grabbar 10-3 år.
  Ibland undrar jag om vi är klara. Och ibland undrar jag vad vi tänkte när vi skaffade 6 st
  Men jag älskar dem så mycket. Vet inte hur livet hade sett ut utan dem. Jäkligt tråkigt iaf! Vi vet att vi lever!♡

  Svara
 10. Anna

  Stort grattis!
  Vi har en son som är lika gammal som Isadora och jag vill så gärna ha en till. Det bara värker i mig av bebislängtan! Men min man vill inte ha fler barn. Han säger att han kan gå med på att skaffa en till för min skull, men i så fall inte än. Känns skit ?

  Svara
 11. Ylva

  Stort Grattis till er alla! Min fru är gravid i v. 9 med bf 1/8! Vi har två barn sedan tidigare, en flicka på 4 och en pojke på 2. Vi har burit ett barn var 🙂 Vi vill helst ha 4 barn! Älskar livet med barn så mycket! 😀

  Svara
 12. Gittan

  Vilken spännande tid som ni har framför er ? Sambon kände sig helt klar efter vår tvåa. Jag har alltid vetat att jag vill ha minst tre. Och i våras öppnade bebisverkstaden upp och nu sitter jag här gravid i v 33 med bf i mitten av februari ? Har en dotter född -13 och en son född -15. Ska bli spännande med ett syskon när de andra är mer ”självgående”. Känns nästan som första gången igen.

  Svara
 13. Sofie

  Stort stort grattis! Jag är precis som dig, extremt fascinerad av befruktni g och ägglossning och allt vad det innebär. Vi har 3 barn snart 4:a, men innan Freya kom (-13) så genomgick vi en fertilitetsutredning, så under de åren vi var oförklarligt ofrivilligt barnlösa så pluggade jag allt med fertilitet, och hur det gick till, förundrades så över att det det ens blev barn och att många lyckades utan att ens förstå hur svårt det egentligen är. Men eftersom Freya lika gärna kunde vara en på miljonen och bara ren tur så är även de andra barnen väl försökta för och planerade… mellan flyttade in redan 8 månader efter Freya kommit, vi vågade inte vänta iom att det kanske skulle ta 3 år till innan Thea blev till, vår 3:a en lillebror blev också till på första försöket, plockade ut min spiral, beställde ett befruktningskit på nätet, med kosttillskott för ökad fertilitet båd för mig och maken, ägglossnibgstester, gravtester och glidmedels som inte är spermiedödande. Nu väntar vi vår 4:e som även det är en liten prins (maj 2020) och vi försökte hela våren, fick ett missfall och då sa jag att det är inte värt det , så under hösten skulle jag sätta in nytt preventivmedel men mådde superkonstigt och ville utreda det först, men 2 dagar innan jag hade tid på vct så hade jag beställt hem gravtest och det gav utslag nästan innan det kommit kiss på stickan vi berättade för barnen både den gången de blev ett missfall och på en gång när denna lillebror flyttat in. De tog allt så bra och kan fortfarande säga ”först skulle vi få en bebis på alla hjärtansdag men den ville inte stanna kvar, men nu ska vi få lillebror i vår.” ? ska bli så mysigt att följa er ❤️

  Svara
 14. Malin

  Jag är så, så, så, så, SÅ glad för er skull!! Du har ju längtat så himla länge och att sen ha träffat Viktor och få en tredje med just honom är bara magi. Älskar er så mycket <3 PUSS!

  Svara
 15. Petra Mary-Anne

  Såå spännande. Stort grattis till hela familjen. Vår sista visade sig vara två 🙂 så man vet aldrig vad som händer. Lycka till! 😉

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här