Okategoriserade

Vad tycker ni om snoppen och snippan?

Vad tycker ni om SVTs barnprogram om snoppen och snippan? När jag såg att min granne hade delat den på facebook imorse blev jag helt chockad! Eftersom jag satt på bussen så vågade jag inte sätta på ljudet utan såg bara dom här avbilderna av snoppen och snippan som hoppade runt och titeln Bacillakuten! Fy fan tänkte jag! Vad fan har hänt med personalen på SVT?! Jag skämdes och förskte dölja vad det var jag tittade på på mobilen.

Men sen när jag kom hem och satte på filmen på surfplattan MED LJUD så ändrade jag helt uppfattning! Jag älskar den!! Bra jobbat SVT! Vilken fin och munter video om något så naturligt som barn förr eller senare kommer undra över! Vilket bra initativ till att försöka avdramatisera namnen på våra könsorgan! Jag tycker snopp alltid har känts helt ok att säga, men jag tycker inte att det finns så många bra namn som man vill att barn ska kunna för det kvinnliga könsorganet. När jag var liten så sa jag alltid kissen, men nu när jag såg den här videon så tyckte jag plötsligt att det kändes ok att säga snippa också (det har jag ALDRIG tyckt innan!!)!

Varför behöver barn säga kösnord då? Klart att barn ska kunna säga namnet på en kroppsdel som sitter på varenda människa!!! Och faktiskt så behövs ordet om barnet till exempel får ont, t.ex. urininfektion. Ska barnet säga: Mamma jag har ont därnere då eller? Barnet behöver ju kunna uttrycka sig och säga namnet på den kroppsdelen också.

Jag är verkligen imponerad av det arbetet SVT har gjort! Grymt!!! Det enda jag tycker är liite skumt är varför dom valde namnet Bacillakuten, varför inte välja något som inte har med sjukdommar och bakterier att göra? För det är väl inte det vi vill visa barnen eller?

Vad tycker ni om SVTs video om snoppen och snippan? Diskutera gärna!!

6 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.