Vad tycker ni om snoppen och snippan?

Vad tycker ni om SVTs barnprogram om snoppen och snippan? När jag såg att min granne hade delat den på facebook imorse blev jag helt chockad! Eftersom jag satt på bussen så vågade jag inte sätta på ljudet utan såg bara dom här avbilderna av snoppen och snippan som hoppade runt och titeln Bacillakuten! Fy fan tänkte jag! Vad fan har hänt med personalen på SVT?! Jag skämdes och förskte dölja vad det var jag tittade på på mobilen.

Men sen när jag kom hem och satte på filmen på surfplattan MED LJUD så ändrade jag helt uppfattning! Jag älskar den!! Bra jobbat SVT! Vilken fin och munter video om något så naturligt som barn förr eller senare kommer undra över! Vilket bra initativ till att försöka avdramatisera namnen på våra könsorgan! Jag tycker snopp alltid har känts helt ok att säga, men jag tycker inte att det finns så många bra namn som man vill att barn ska kunna för det kvinnliga könsorganet. När jag var liten så sa jag alltid kissen, men nu när jag såg den här videon så tyckte jag plötsligt att det kändes ok att säga snippa också (det har jag ALDRIG tyckt innan!!)!

Varför behöver barn säga kösnord då? Klart att barn ska kunna säga namnet på en kroppsdel som sitter på varenda människa!!! Och faktiskt så behövs ordet om barnet till exempel får ont, t.ex. urininfektion. Ska barnet säga: Mamma jag har ont därnere då eller? Barnet behöver ju kunna uttrycka sig och säga namnet på den kroppsdelen också.

Jag är verkligen imponerad av det arbetet SVT har gjort! Grymt!!! Det enda jag tycker är liite skumt är varför dom valde namnet Bacillakuten, varför inte välja något som inte har med sjukdommar och bakterier att göra? För det är väl inte det vi vill visa barnen eller?

Vad tycker ni om SVTs video om snoppen och snippan? Diskutera gärna!!

Relaterade Inlägg

6 Kommentarer

 1. Mycket bra. Låt detta bli dagis signaturmelodi!

  Låt detta bli en signatursång för alla daghem. Så lär sig barn tidigt vad deras könsorgan heter, och att det är naturligt och något att vara stolt över.
  Tala samtidigt om att det är din del av kroppen som inget annat barn eller vuxen får ta del av.
  Lär också barn tidigt att säga NEJ när det rör sig om vuxna som försöker tafsa och locka barn.
  NEJ också till fula könsord som barn och äldre barn kan kalla varandra.

  Svara
 2. Mest lästa inläggen 2015

  […] Snoppen och Snippan musikvideo haha! Jag skrev ett inlägg som direkt toppade mina statistiklistor: Vad tycker ni om Snoppen och Snippan? Januari var även en vabbmånad för oss. Lucas var sjuk typ jämt och det gällde att vara kreativ […]

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här