Okategoriserade

Utseendefixering

Herregud vad utseendefixerade dom är i Brasilien. Idag är den första gången som Jairs mamma får se mig på skype efter graviditeten och det första hon frågar är om jag är tjock!!! Ahhhh, jag hatar det!!! Men hon är inte den personen som är elak så jag tror inte hon menar illa. Hon konstaterar helt enkelt mer eller mindre fakta och sen förstår hon inte hur det känns för mig. Så tror jag att det är iaf.

Jair svarade bara lugnt att alltid när man har varit gravid så har man lite extra vikt, eller hur mamma?! Och sen sa han att jag tränar för att förlora extra kilona.

Jag vet att jag inte behöver bry mig om vad Jairs mamma tycker. Jair tycker ju att jag är vacker. Och det är viktigaste är ju hur jag själv känner. Men jag är rätt säker på att jag kommer nå mitt mål till december. Jag har ju 6,5 månad på mig! Heja mig!

6 Comments

 • Hannah

  Jag tänker ofta på att det är tur man inte är kändis när man är gravid och efter förlossningen för herregud vilken hets! Fotografer överallt och tidningar som skriver och klagar på minsta lilla valk…Folk är i allmänhet väldigt dömande tycker jag, men fortsätt håll din hälsosamma inställning! Lagom takt är bäst!

  • Emma

   Tack för era kommentarer! Skönt att ni förstår vad jag menar. Man blir så less när folk kommenterar på det viset. Dessutom så tycker jag inte att jag är tjock. Jag har bara några extra kilo som är jämnt utspridda på kroppen som jag vill bli av med, men tjock är jag väl ändå inte!!

   Visst är dom väl utseendefixerad i Sverige också, men dom flesta har iaf hyfs att hålla tyst om det!

 • Anna

  Ja de är sååå utseendefixerade. Man kan nog
  Vänta
  Sig många kommentarer om ens utseende därborta tyvärr. På tal
  Om annat vad har Lucas för leksaker? Läser du något för honom?

  Svar från Emma: Hej Anna! Lucas har ett babygym med några mjuka djur som hänger ned, några färgglada gosedjur med skallra inuti och som prasslar, en mjuk bok som prasslar och en liten mjuk skallra, en bitring som vi aldrig använt. Min favorit är ett färgglatt mjukisdjur med skallra, tuta, spegel, prasslande stora vingar, bitring och greppvänliga ben, synd bara att den har ett så fult och skrämmande ansikte. Jag ska skriva ett inlägg med tips på bra barnleksaker tänkte jag 🙂

  Nej, än så länge har vi inte börjat läsa för honom än. Tänkte göra det när han börjar förstå lite mer och kan sitta och lyssna. Vi har en pekbok med Björnen sover som jag sjunger och visar för honom ibland.

 • Caroline

  Men vad klumpigt sagt! Förstår verkligen att du tog illa upp, jag hade blivit jättesur!
  Du är duktig som tränar och kommer säkert att nå dina mål till resan! Men precis som du säger är det viktigast att man själv mår bra! Bry dig inte om sånna kommentarer!
  Kram!

 • Emely Tuväng

  Fast så tycker jag det är här i Sverige också.. Efter jag fick mitt första barn var det ingen (förutom familj och så) som frågade något om min son utan det första de sade var saker som; Hur mycket har du gått ner i vikt? Sprack du något? Fick du sy? Har du ont?

  Usch och tvi…SEN eftersom de inte fick svar på de dumma frågorna då dög det att fråga om bebisen.

  Men visst, denna gången har det inte varit så.. Har nog bättre vänner nu, haha. 😉

 • Michan

  Men de är väl helt naturligt att du inte hunnit bli ”smal” du har ju precis fött, för en dl tar det boråt 2 år innan kroppen blivit normal igen.
  Det viktigaste är att du tränar magen, det var jag för dålig med så jag har put mage nu, man måste liksom lära kroppen att dra in magmusklerna igen så gör plankan varje dag för magens skull. Resten brukar kroppen sköta själv.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.