Okategoriserade

Mycket beröm från dagis

Igår när jag var på väg hem så mötte jag en av Lucas förskolepedagoger på vägen. Jag såg henne först inte i mörkret, men hon såg mig och stannade mig och berättade hur bra det går för Lucas! Jag blev såååå himla glad att höra det! Jag har ganska länge fått höra att Lucas är ofta ledsen och att matsituationen inte fungerar och jag har varit så orolig för honom. Jag är säker på att han är ledsen och har kort temperament pga att blodsockret blir så lågt. Många gånger äter han ju inget mer än en enda vällingflaska mellan 9-16! Det är ganska lång tid utan mat ju! Och nu har hans bästis, som han alltid leker med på föris, gått ner till 15 timmar/veckan så det kändes som det skulle bli jobbigt för Lucas. Men idag fick jag veta att Lucas har varit en glad kille dom här dagarna och hittat massor av nya kompisar. Nu leker han med alla! Undrar om det kanske faktiskt är nyttigt för Lucas att gå iväg på playdates med nya barn? Jag gillar ju att träffa människor och gärna nya människor så det har vi ju gjort under jullovet. Lucas kanske också har börjat uppskatta det?  

Min lilla linslus spanar in sig själv i selfiekameran

 Men det BÄSTA av allt var att fröken berättade att hon ALDRIG har sett en pojke som är så duktig med potträningen förut! Flickor brukar ligga lite före i utvecklingen så dom kan vara lite lättare menade hon. Jag vet att min son inte är bäst i världen, men det betyder ändå väldigt mycket att få höra såna ord om ens barn! Lucas har nu varit på förskolan 2 dagar och inte en enda olycka, inte ens på sovvilan! Hon berättade att när han vaknar så säger han ”kissa” så dom behöver inte ens fråga honom! Jag är sååå stolt, stolt, stolt!!! <3

7 Comments

 • Thaimorsan

  Men han är duktig vad jag såg och ni var duktiga på att ”tjata” hehe. Alla har sina metoder.

  Igår har vi fått hem Pottkalendern och Busiga Bebben så T är lite intresserad men vi får ta tag i det också nu igen. Kusin Berra är 9-10 mån och har har suttit på pottan många gånger och klämt ut en korv så det går 🙂

  • Emma - På Smällen igen!

   Ja, vi tjatade jättemycket dom första dagarna, minst 1 gång i timmen! Men nu behöver vi inte säga något alls, han säger till och han säger till så att man hinner till toaletten utan att det kommer kiss i kalsongerna 🙂 Jag är så imponerad! Det känns som han liksom förstod det på egen hand 🙂

   Lycka till! Jag tror verkligen att T kan om hon vill! Så fort ni har fått henne att tycka att potta/toalett är ok så går ni all-in och kör rumpan bar i 3 dagar! Då tror jag att hon fixar det snabbt 🙂

 • Mia

  Dina bästa potträningstips? Vår son är 2 år och 4 mån och jag tänkte börja så smått, men känner att jag inte har riktig koll på hur jag ska bära mig åt!

 • Marie Alvas mamma

  Grattis Lucas! Så duktiga ni är och skönt måste det vara att slippa blöja. Jag har fått hem pottkalendern nu så det kommer bli hårdträning snart. Du får gärna göra ett inlägg med tips. Alva bajsar alltid på pottan men kissa vill hon i blöjan. Hur ofta är en snart treåring kissnödig? Känner att man inte har någon koll på just kisset det märks ju inte när dom kissar i blöjan. Beror givetvis på hur mycket dom dricker men hur ofta försökte ni ibörjan?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.