Femte graviditeten

Ultraljud imorgon!

Idag är vi i vecka 9, eller lite mer exakt vecka 8+3 om jag har räknat rätt och vecka 8+4 om barnmorskan har räknat rätt – haha! I vanliga fall hade jag gått på barnmorskans beräkningar alla dagar i veckan, i alla fall nu när den ligger en dag längre fram, men eftersom bebisen beräknade födelsedatum då blir på min födelsedag så vägrar jag! Haha! Vi får se vad ultraljudet säger imorgon 🙂 Om ultraljudet kommer fram till samma sak som barnmorskan så är jag beredd att ge mig. Haha!

Jag LÄNGTAR IHJÄL mig tills imorgon! Just nu är jag mest förväntansfull, men självklart finns det en gnutta oro också, särskilt eftersom jag varit med om ett MA som upptäcktes under ett ultraljud i vecka 9… Men eftersom jag mår så illa och är så sjukt trött så tänker jag att hormonerna flödar och då växer bebisen säkert precis som den ska 🙂 Det som ska bli mest spännande är att se om det är en eller två därinne 🙂 Det är säkert bara en, men eftersom jag varit gravid med två, har ärftlighet för tvillingar, fött flera barn och är ”äldre” så ökar ju chansen att det blir en tvillinggraviditet. Det hade varit DÖHÄFTIGT! Men samtidigt superläskigt så det är inget jag hoppas på, även om jag tycker tanken är spännande!

3 Comments

  • Gittan

    Så spännande med ultraljud. Jag har fått gå på ultraljud flera gånger i tidig graviditet med min son född -20 och denna graviditet på grund av olika anledningar. Jag tror inte de direkt daterar för bf förens på kub i v 12 väll? Även om de mäter och sånt, men kanske är olika i olika landsting. Vår lilla i magen mätte exakt efter senaste mens på de tidiga men på kub mättes bebisen mindre så jag blev flyttad bakåt 3 dagar.

    När jag hade ma så försvann alla symtom så det kommer säkert gå bra eftersom du mår dåligt. Hoppas allt ser bra ut imorgon!

    • Emma

      Men åh så roligt!!! 😍 Jag är aktiv på Instagram också men algoritmen är ju inte alltid till ens fördel där så jag kanske inte syns så mycket för dig just nu 😊 Ett tips är att spana in mina storys några gånger det brukar hjälpa 😊

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.