Träning,  Tredje graviditeten

Träna Bodypump som gravid

Träningen igår gick superbra! När jag var på väg dit kände jag mig stel som en pinne och jag tyckte magen var sååå tung! Men väl där, efter uppvärmningen så kände jag mig inte ens gravid längre! Visst så gjorde sig magen påmind genom att vara i vägen och så, men den kändes i alla fall inte tung och inga krämpor på hela passet! Och inget har förvärrats efter passet heller!

Jag struntade helt i alla magövningar och utfall. Jag har ju foglossning och då ska man inte snedbelasta bäckenet så jag gjorde alla övningar med två stadiga fötter på golvet. Nästa gång (ja, för jag har tänkt köra igen nästa vecka) så kommer jag köra Mammamage-övningar från Mammamage-appen på maglåten. Igår vilade jag bara när det var maglåt hehe! Förutom det så kunde jag göra alla övningar, ibland med lite långsammare tempo. Magen är ju ganska så stor nu, så det var lite logistik att tänka på när jag skulle göra frivändningar, det gick ju inte att smeka kroppen med stången haha! 

  

Bebbe sparkade på för fullt i magen, säkert pga den höga musiken och för att jag låg på rygg 🙂 Allt kändes kanonbra i både kropp och knopp och idag har jag träningsvärk i rygg och bröst. Jag känner mig faktiskt riktigt duktig. Jag brukar inte tillåta mig själv att känna mig duktig för bara ett enda träningspass för det känns som jag borde ju ha tränat regelbundet från första början. Att gå till gymmet för mig är något som borde vara en del av vardagen precis som att diska är en del av vardagen. Jag klappar inte mig själv på axeln för att jag har diskat en endaste gång. Men om jag sköter disken varje vecka så att det alltid är fint hemma, då kan jag klappa mig själv på axeln. Nu är jag preggo och att träna är en mycket större bedrift än i vanliga fall, så nu tänker jag faktiskt klappa mig själv på axeln! Jag börjar ju faktiskt träna tredje trimestern, i 7:e graviditetsmånaden! Jag är lite impad av mig själv, för det trodde jag aldrig att jag skulle göra. Jag tror verkligen att jag kommer ha igen det sen när bebis kommer, om jag börjar träna redan nu så kommer det bli så mycket lättare att börja träningen på allvar när bebis är här 🙂

9 Comments

 • Från gravid 17 åring till 33 år och 10 barnsmamma

  Härlig att höra 😀
  Önskar jag hade gjort det som gravid ,men får ta det nu istället 😀
  Kram Camilla

 • Emma

  Körde bodypump fram till jag var i v 32. Sedan kom julen ivägen (då vi var på annan ort) och det blev träning med andra redskap ist – och nu efter juk har de bytt schema så det passar inte med jobbet. Men kör spinning och trx band osv. Men bara älskar att fortfarande kunna träna, trots v 35 gravid nu. Härligt med fler som säger samma 🙂

 • Sofia

  Jag tränade diverse pass t om v 36 under min graviditet. Träningen blev ju mer anpassad när veckorna rullade på men tyckte det var så härligt. Fick dessutom så många komplimanger för magen i omklädningsrummet. Massa boost för självförtroendet! Hoppas både hinna och kunna träna om jag blir gravid igen 🙂

  • Emma - På Smällen igen!

   Jag tyckte också att det var himla härligt! Fick inga kommentarer dock… Hehe! Men folk här i Göteborg är inte så pratsamma på gymmet. När jag bodde i Borås var det andra bullar 😛

 • Pilla

  Så skönt att träna när man är gravid. Jag tränade styrketräning fram till v 38. Har haft väldigt stor nytta av det. Jag hade ingen foglossning att prata om. Den kom efter v 38. Det kan man ju stå ut med ☺️Kroppen har återhämtat sig bättre. I dag tre v efter har jag en magmuskeldelning på knappt 1 cm. Nu tränade jag mkt styrketräning innan grav så det är väl en kombo.

  Man måste dock vara varsam. Exempelvis marklyft, knäböj mm kan påfresta bäckenet för mkt när man gått i i tredje trimestern. Även övningar där du är framåtlutad eller står på alls fyra bör undvikas då bebisen trycker neråt. Magmusklerna delar ju helt normalt på sig under en graviditet, men man vill inte öka avståndet extra mkt genom onödigt tryck. Olga har skrivit mkt bra om detta.

  • Emma - På Smällen igen!

   Åh vad skönt!! Jag får väl ta det extra lugnt i och med att jag börjar min träning i tredje trimestern. Jag ska träffa en PT på torsdag för att gå igenom säkra övningar 🙂 Åh bra att du skrev det där med magmusklerna och övningar på alla fyra. Det har jag inte alls tänkt på, men jag är väldigt rädd för att göra fel så att magen inte drar ihop sig lika fint igen… Jag har Olgas bok nånstans, men jag hittar inte den efter vår flytt 🙁

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.