Okategoriserade

Tanden som försvann

Minns ni att jag skrev om Lucas första tand redan när han var 4 månader. Vet ni vad?! Den tanden försvann in igen! Jag tycdligen kan dom göra det. En vän till mig berättade att hon blev förskräckt när hennes andra barn föddes med två tänder! Tänderna hade inte brutit ut än, dom bara syntes som vita prickar genom tandköttet. Då hade dom iaf förklarat på BB att det inte alls behöver betyda att tänderna är på G. Dom kan lika gärna försvinna in igen. Och det gjorde dom och sen dök dom uppe igen efter några månader. När Lucas var 4 månader så hade han en supertydlig vit liten prick som syntes genom tandköttet. Det var en tand som var på väg upp, men sen försvann den in igen och nu har jag inte sett den där pricken på snart 2 månader. Lucas dreglar inte, ingen feber, inget konstigt bajs som dom kan få när tänderna kommer… Biter på allt gör han, men annars är det inga tecken på att tänder är på väg. Jag har känt efter i hans mun också och jag kan inte känna något som påminner om tänder överhuvudtaget! Får se om Lucas får några tänder innan han fyller 1 år, det fick inte jag!!!

20130929-232355.jpg

3 Comments

  • Kicki

    När min dotter var 2,5 månad såg vi också dom där prickarna, minst två såg vi. Hon dreglade mer o det märktes att det kliade. När vi visade det för bvc sa hon ” det där är inte tänder, det där har jag sett förut och ibland får bebisar så och sedan försvinner det”. Mkt märkligt tyckte vi men prickarna försvann. Dottern är snart 8 mån och fortfarande tandlös :p

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.