Okategoriserade

Resfeber: bilstol

Usch, jag har drabbats av sån ångest. Jag ligger och grubblar om allt det praktiska inför vår Brasilienresa och nu har jag fastnat vid en grej som gör att jag blir så orolig att jag får ont i magen!!! Jag grubblar på allt det praktiska inför vår Brasilien-resa och insåg härom natten att vi har missat en jätteviktig grej, BILSTOL!!! Jag har ingen aning om det går att skaffa bilstol där och Jairs föräldrar ska hämta oss på flygplatsen och dom har definitivt ingen bilstol, ännu mindre bil eller körkort. En av deras vänner kommer att hämta oss och jag vet inte riktigt hur lätt det är för dom att skaffa en bilstol. Efter lite googlande verkade det som det inte fanns så mycket bilstolar och sånt överhuvudtaget. Det verkade som dom hade barnen i knät.

Det hade varit ganska smidigt att resa med babyskyddet, men när vi reser tillbaka till Sverige kommer ju Lucas vara 1,5 år och vara alldeles för stor för babyskyddet. Hur har ni som har varit ute och rest med era barn gjort? Kan man ta med bilbarnstolen på flyget? Finns det någon som är extra smidig att flyga med eller är alla lika otympliga?

Just nu lutar det mot att vi tar med min lillebrors gamla bilstol. Min lillebror är 4 år så den är ju inte jättegammal. Känns som det kanske finns risk att flygpersonalen gör sönder bilstolen och då vill man ju inte ha en sprillans ny som dom förstör… eller?

Känns som att resa utan inte är ett alternativ! Skulle aldrig förlåta mig själv om det hände vår lille nånting bara för att vi åkte utan bilstol!!!

20130930-201554.jpg

6 Comments

 • Hannah

  Låter ju perfekt att ta din lillebrors bilbarnstol! Helt sjukt egentligen att de kan ha barnen ”lösa” i bilen! Men bara skillnaden mellan Sverige och England är också stor, svenska barn åker extra säkert eftersom vi har våra barn bakåtvända, länge! I England vänder de barnen vid ett års ålder och skaderisken/död är dubbelt så stor vid krock! Så plugga på ordentligt hur du sätter fast bilstolen så kommer det gå fint! Efter en gång brukar man kunna det där! Lycka till 🙂

 • Sevil

  Ta med bilstolen! Vi reste till Grekland och tog inte med babyslydden och det blev väldigt jobbigt för oss. Vi ville hyra bil och de hade bilstolar som passade inte alls för en 4 månaders bebis. Där sitter barn i knät. Vi åkte bil några gånger och varje gång blev vi väldigt stressad på grund av att han var inte i bilstolen ( dåligt samvete också). På vissa flyg kan man ta med sig bilstolen om man köper en extra sätte till bebisen då hjälper de att sätta fast bilstolen på sätten. Du kan ta med bilstolen och lämna det där när ni åket hem och köpa ett nytt som passar för äldre barn här i Sverige. Vi åker tull Australien och vi tar med oss bilstolen och slänga det där för att bebisen kommer växa ut den.

 • Alexandra

  Det finns ett babyskydd som är extra rymligt och håller tills barnet väger 13 kg. Besafe izi sleep, 1år typ. Min dotter är nu 19 månader och väger 11 kg och får fortfarande plats utan problem. Och med babyskydd slipper man ju jobbiga remmar som annars måste fästas i bilen och dom stolarna är oftast klumpigare och tar större plats. Bara ett tips en kanon stol 🙂

 • Emelie

  När vi åkte till Dubai var vi supernoga med att bilen som skulle köra oss till och från flygplatsen skulle ha ett babyskydd med. Hotellet fixa det och lovade oss skriftligen. Men när vi kom dit visste självklart inte chauffören hur man gjorde (de spänner ju typ aldrig fast sina barn i barnstolar). Tillslut gick det. Men på vägen tillbaka till flygplatsen var det ngt fel på stolen och tiden gick (försökte få fast den) tillslut var vi tvungna att åka för att inte missa flyget och vår dotter fick sitta i mitt knä (hon ålade sig ju som en galning såklart). Fy vad jag hatade det! Tyckte han körde för snabbt och tyckte att alla andra bilar runtom körde som rattfyllon allihopa. Som du skrev, skulle ju aldrig förlåta sig själv om ngt hände. Så när vi sedan åkte till Thailand tog jag med babyskyddet.

  Hoppas det löser sig för er!

 • dagijuli

  Hej. Brukar läsa din blogg ofta o du ger bra råd mm. Jo vår dotter är tre månader. Hon har blivit rätt mammig nu det senaste. Hon gråter o liksom inte kommer till ro när hon e hemma med pappa. Han tycker det är jobbigt o tråkigt. Pappa jobbar ju om dagarna o vart iväg lite nu det sista. . Hur har du upplevt det hos er. . Lucas har väl varit mkt med dig när jair jobbat mm… har han varit extremt mammig. Har det gått över o när började det?skriv gärna ett inlägg om det. Kram från oss

 • sara

  När jag var liten så låg jag i liggdelen i baksätet på bilen.. jag är 29 år nu så det var ju inte allt för många år sedan man inte hade bilbarnstol i sverige 🙂 men ta med din brors bilbarnstol så kan ni ju slå in den väl innan ni lämnar den på bandet..så kan ni ju ge bort den i brasilien sen innan ni åker hem 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.