Svullet öga

Lucas har haft smetiga ögon pga trånga tårkanaler ända sedan han föddes. Hans ögon har alltid sett jättefina ut men det har kommit ut gult gegg runt ögonen. Nu det sista tycker jag att det har blivit lite värre och igårkväll så blev hans ögonlock rött och svullnade upp. Inte mycket men ändå! Jag torkar alltid jätteförsiktigt så det kan inte bero på det… Om inget kom in i hans öga förstås och började irritera.. Stackars liten….!!!

Jag har iaf ringt BVC nu och väntar på att dom ska ringa tillbaka.

Relaterade Inlägg

4 Kommentarer

 1. Sandra - blivande 3 barns mamma

  Stackars liten. Inte lätt när ögonen ska bråka med än. Det bästa är att tvätta ögonen varsamt med vatten och invänta BVC. Ett läkarbesök kan vara bra, så att ni får veta om något smuts har tagit sig in eller inte.

  Hoppas att de ringer inom kort!!!

  Svara
 2. Hanna

  Är det båda ögonen eller bara det ena? Min grabb hade likadant, men bara på ett öga och då sa bvc att det var tårkanalen som krånglade, men om det skulle börja bli kletigt i båda ögonen så skulle jag höra av mig då det kunde vara ögoninflamation.
  Kram

  Svara
 3. Nathalie, mamma till Alissa

  Små barn får lätt ögoninflammation. De gör inget åt det direkt. Du får rådet att använda en bomullspad med ljummet vatten och att torka utifrån in mot näsan. Så borde det gå bort så smånging om. 🙂

  Svara
 4. Emma

  Det är båda ögonen, men läkarn trodde att det var tårkanalerna som krånglade. Hon gjorde två odlingar på ögonen.

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här