Bara vikarier på förskolan

Idag hann jag bara jobba halva dagen innan förskolan ringde hem mig för att jag skulle hämta Lucas. Ni vet det där med att Lucas inte äter, det är fortfarande samma sak, men nu äter han bara hemma och inte på förskolan. Vi har lämnat både välling, gröt och matburkar för att ge Lucas alla chanser i världen att få i sig något, men dom sista dagarna har han bara fått i sig en eller ett par flaskor välling. Idag och igår har det bara varit vikarier på hans avdelning och en ordinarie personal från en annan avdelning, men ingen Lucas känner igen så det känns som att problemet har förvärrats pga det. Personalen har fått gå och bära på honom och han har varit mycket ledsen. Imorse tyckte jag det var riktigt att jobbigt att lämna Lucas. Det kändes jobbigt eftersom jag visste att han inte hade någon som han kunde ty sig till eller någon som visste vad han gillar när han blir ledsen. Så jag sa till personalen att om han äter dåligt och är otröstlig så vill jag komma och hämta honom. Han ska må bra på dagarna på dagis, mår han inte bra så ska han vara hemma med sin mamma/pappa eller mormor.

Imorgon ska vi prova en stund igen, men om han inte mår som idag och igår så får personalen ringa så att vi kan komma och hämta honom. Det är en sak att vara ledsen, men det är inte ok att vara ledsen nästan hela dagen och dessutom vara hungrig. Personalen gör vad dom kan, men för honom blir det nästan som inskolning på nytt.

 

(null)

Relaterade Inlägg

3 Kommentarer

  1. Linn

    Urs, det där låter verkligen jobbigt! Konstigt att han inte äter på dagis men hemma, man brukar ju ofta höra om det omvända. Så är det hos oss, sonen äter på dagis men är riktigt truglig med maten hemma. Längtar tills detta matointresse ger med sig o dom är stora fotbollskillar som äter upp en hel limpa o en liter mjölk till mellanmål!

    Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här