Okategoriserade

Svar på kommentar

Jag fick den här kommentaren från en anonym person för ett bra tag sen som jag hade tänkt svara på men det blev inte av.

Barn över 6 månader behöver ingen mat på natten. Det är bara en vana de har. Sen kommer det ju inte bli bra om ni håller på hela tiden med att sluta amma för att sen börja igen och sen sluta och börja. Barnet blir ju förvirrat. Sen hade det kanske underlättat lite om ni haft tydliga rutiner. Ett sådant litet barn borde inte vara uppe så länge. Vid sju/åtta är bäst för dem att lägga sig. Man kan ju inte hålla på och anpassa läggningen efter när barnet sen vaknar för att man själv ska få sova. Man skaffar väl inte barn för att få sovmorgon? Är ni trötta, lägg er tidigare. Det är så att ha barn.

Svar: Först och främst undrar jag varför den här personen är anonym och inte kan stå för sina åsikter, för mig är detta ett mysterium, särskilt eftersom det är hyfsat kloka åsikter. Jag misstänker att denna anonym är någon jag känner eftersom personen ville vara anonym… Och för det andra så undrar jag varför denna otrevliga ton!!!!!

Jag håller med om allt anonym har skrivit i kommentaren utom vilken tid det är bäst för barnet att lägga sig. Det där är olika och det beror vilka rutiner familjen har på dagen. Jag tror till exempel att sju/åtta är en bra tid när barnet ska upp tidigt till dagis, men här är rutinerna helt annorlunda. Det är inga barn eller någon annan i den här familjen som är vaken före klockan 9 på morgonen och alla lägger sig sent, oftast efter 00.00 så det vore katastrof att lägga Lucas innan klockan 21 på kvällen. Dessutom finns det barn/människor som är morgonpigga och dom som är kvällspigga. Vi är kvällspigga alla tre. Därför har vi försökt hitta en rutin som passar vårt barn och vår familj och efter att ha testat lite så har vi märkt att den tiden som funkar bäst att lägga Lucas, där vi har störst chans att han sover hela natten är om vi lägger honom klockan nio/tio. När vi kommer hem till Sverige igen kommer vi behöva lägga honom tidigare eftersom vi förmodligen kommer knalla iväg till dagis klockan 7. Men det får vi ta då. Nu får vi anpassa oss efter rutinerna i familjen här och se till att vi håller dessa rutiner så att vi har samma tider varje dag.

Vi har haft en kamp med det där med rutiner. Vårt största problem är att vi lyssnar för mycket på vad andra säger, tex anonym som säger att den bästa tiden är klockan sju/åtta. För oss är det inte det. Jairs familj tycker vi ska lägga Lucas senare typ klockan 23 eller senare. Jag borde inte lyssnat så mycket på vad andra anser är bäst och stått på mig mer, då hade vi nog hittat våran rutin snabbare. Nu har vi iaf hittat vår rutin även om det inte är exakt samma varje dag än, så blir det bättre och bättre och Lucas sover för natten ungefär samma tid varje dag 🙂

2 Comments

  • Mommo

    Låter som om anonym är en generation äldre än du och Jair. När jag fick barn skulle, enligt BVC och en del ”fackböcker”, barn läggas kl sex på kvällen och vakna kl sex på morgonen. Babyn skulle äta var fjärde timma och vägas före och efter maten så att de fick i sig rätt mängd mat efter en tabell! Ingen mat på natten och skrika var nyttigt för lungorna fick inte komma upp pga skrik, då kunde det bli en vana!
    Jag insåg direkt att inget av detta kunde vara ok. Mina barn fick mat på bestämda tider eller när de var hungriga och sova när de var trötta. Föräldrar märker när barn är hungriga och trötta, glada barn är mätta och utsövda-:) Bry dig inte Emma du behöver inte svara på allt som skrivs, speciellt inte om man inte kan stå för det man skriver utan väljer att vara anonym. Kramisar längtar efter er

  • Elin

    Min dotter somnar oxå 21-22 på kvällen har alltid gjort. Är nu 11mån! Hon har sovit länge på morgonen o mkt på dagen! Sover hon för lite blir det inte bra men sover hon tillräckligt har det inte spelat nån roll om hon somnat 19 eller 22! Man måste få lära sig som mamma och göra sina egna misstag! Och då menar jag inte att ni har gjort nå misstag o denna person har rätt utan lyssna inte på andra, lyssna på dig själv! (Vet själv att det är svårt) Gå efter dina känslor:)

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.