Okategoriserade

Hur får man mjölken att sina?

Finns det några husmorsknep för att få mjölken att sina? Jag har bara mjölk i det ena bröstet numera men om jag inte ammar på två dygn så gör det ONT! Jairs mamma sa att det finns vissa vitaminer som får mjölken att sina. Det skulle vara skönt om mjölken kunde sina lite snabbare nu så jag slipper vara så orolig för mjölkstockning. Om jag inte hade ammat inatt så hade jag behövt gå upp och pumpa för annars hade jag nog fått mjölkstockning.

Någon som har nåt tips på nåt husmorsknep?

9 Comments

 • Angelica

  Inget husmorstips, men handmjölka ur det värsta så att det inte för ont längre.. För om du tömmer helt kommer det aldrig att sina för så länge det stimuleras så produceras det ju 🙂

 • R

  Tror nog det är bäst att du går till en läkare och får ut medicin för det. Det är nog det enda säkra alternativet. Jag skulle vilja ge ett råd om det där med amningen och det är att du hellre handmjölkar/pumpar ut än att ge det till din son. Tror han blir förvirrad av att du slutar och sedan återupptar amningen igen. Det ger lite av en falsk förhoppning typ.. Men detta är bara vad jag tror, har ju inga barn själv men är ganska påläst om allt som rör graviditeter, förlossning och första småbarns åren. Hoppas du lyckas nå ditt mål med att sluta amma permanent. Lycka till! Kramar

 • Sofie

  Så där höll det på i typ en vecka för mig. Jag pumpade ur lite grann när det var som värst. för att lätta på trycket. Det kanske stimulerade lite med jag tömde aldrig bröstet. Jag var ändå öm efterråt men jag klarade mig från mjölkstockning. Något annat jag gjorde var att dra med handen över bröstet när jag duschade. Alltså inte handmjölkningsgrepp utan ”smekningar” utmed bröstet.

  Lycka till.

 • Isabelle

  Själv ville jag inte amma och fick veta att det enda jag skulle göra för att mjölken skulle gå ur kroppen var att ha tajt sport-bh på och absolut inte stimulera brösten på något sätt som kan göra att de påverkas.
  Så testa ha en tajt bh och låt de vara även om de gör ont något dygn. Det går över. Ta en alvedon eller något i så fall.

 • Linda

  Knepet är att inte amma. Gör det ont så ha något varmt på eller handpumpa ut lite. När jag slutade läckte jag i ganska precis två dygn. Sen slutade det

 • Angelica

  Handmjölka, det stimulerar allra minst.
  Jag handmjölkade en gång på morgonen och en gång på kvällen i ca 3 dygn.
  Sedan handmjölkade jag endast på kvällen i 3 dygn och efter det varannan dag i ca 1 vecka.
  Mjölken var helt slut efter 2 veckor och då hade jag extremt mycket ifrån början.
  Jag tror inte att du bara skall låta det vara och få mjölkstockning. Det är så onödigt att få ont och i värsta fall feber.
  Att bli av med mjölken är en process i sig låt det ta lite tid.
  Lycka till!

 • Elin

  Jag slutade amma över en lång tid men fick ändå massa knölar och ont! Pumpa ur lite så det släpper, duscha varmt, ta Ipren! Det försvinner med tiden! Pumpar man ut lite ökar inte produktionen!

 • Madelene

  Håll ut! Jag gick från proppfull D-kupa till mjuk A-kupa på en vecka. Fick en mjölkstockning strax före under nedtrappningen (men lät det bara vara och gjorde superknepet att ta 1 alvedon och 2 ipren). Under nedtrappningen ammade jag bara en gång om dagen i några veckor. Min son var fem månader. Gick bra! Lycka till!

 • Julia

  Käka vindruvor. Då tar det några dagar så sinar mjölken. De drar nämligen ur vätska ur kroppen och är ”känt” för att få mjölken att sina. Funkade iaf för mig. Gick jätte smidigt! Lycka till! 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.