Frågor & Svar

Svar på frågor

Måste fråga hur du gör för att skydda bebis mot solsken när ni är ute så mycket?

Jag har alltid Lucas i skuggan eller i vagnen som jag ställer i skuggan. När jag tar upp honom så sitter jag alltid i skuggan eller så att jag skuggar honom. När jag tar upp honom har jag alltid solhatt, långärmat och långbyxor och strumpor. Annars lägger jag på honom en filt eller lakan så att han inte ska bränna sig på benen eller armarna. Nån gång har jag även tagit loss solparasollet från vagnen och suttit med det. Tänkte skaffa en uv-filt som jag kan använda när  jag ammar också.

Vad skulle du säga att ett barn kostar hittills i månaden? Och även innan han kom.

Vi sätter undan 2000 kr i månaden till Lucas varje månad. Men han kostar absolut inte så mycket i månaden! Så då sparar vi det som vi inte behöver just nu till till exempel babysim i höst, nya kläder i andra storlekar, sulky som vi eventuellt ska ha i Brasilien och annat som han kan behöva. 1000 kr i månaden räcker gott och väl till bebis varje månad och du klarar dig säkert på 500 kr också om du inte behöver köpa kläder eller mjölkersättning eller nåt sånt.

Hur menar du med innan han kom? Vad allt kostade inför att han skulle komma kan du hitta här: http://minbebis.com/blogg/emmaemma/vad-kostar-bebis/

Var det så du menade?

Hur rengör du er badbalja?

Rengöringen är ju verkligen inte enkel när det har varit olja i baljan! I början försökte jag spola med varmt vatten och så med det hjälpte inte så tillslut gav jag upp. Nu gör vi inte rent baljan längre, utan nästa gång vi ska använda den torkar vi bort allt damm och ludd med lite papper bara så är den ju så gott som ren. Mer olja ska det ju ändå i den! 🙂

Är det BVC som anordnar föräldragrupper när barnet är fött?

Ja, men alla BVC anordnar inte föräldragrupper, hör med ditt BVC. Där vi bor finns det flera BVC. Vi valde mellan två där det ena gjorde det men inte det andra.

Byter ni på Lucas på natten när han vaknar till och har kissat? Jag kan inte alls särskilt mycket om bebisar, men jag kan tänka mig att situationer kan uppstå där bebisen vaknar till på natten (antingen för att den är hungrig eller gnällig) och du tar upp honom och ammar honom och du vill helst att han ska somna om så fort som möjligt. Om det finns ganska mycket kiss i blöjan byter ni då? Eller väntar ni med rädsla för att han ska bli ännu piggare och gnälligare? Hur många gånger per natt byter ni blöja på honom?

Ja, ibland byter jag på natten om han har vaknat till och blöjan känns tung. Blöjerna ska ju hålla i 12 timmar, men om det är mycket kiss i blöjan så tycker jag inte alls att den håller så länge! När han vaknar till och gnäller så brukar jag i såna fall byta blöja först och amma honom sen för han brukar somna när han äter. Om blöjan inte känns jättetung så går jag inte upp och byter för då vaknar han till så mycket. Vi byter aldrig mer än 1 gång per natt. Oftast byter vi inte alls på natten utan min kille byter tidigt på morgonen när han ska upp och göra sig i ordning för dagen.

2 Comments

  • S

    Vi hade också ”oljeproblemet” i vår balja, vi har en liten torris som fortfarande efter 2 år behöver olja i vattnet. Vi rengör med såpa, som inte är skadligt för huden och verkligen tar bort all olja och smuts. Baljan blir som ny! 🙂

    Svar från Emma: Åhh vilket bra tips! Tack!!! 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.