Brasilien,  Frågor & Svar

Svar på frågor

Jag är så nyfiken, kan du inte berätta hur ni träffades, varför var du i Brasilien?
Svar: Jag har berättat hur vi träffades förut, i det här inlägget: Hur vi träffades. Anledningen till att jag var i Brasilien var för att jag precis hade gjort färdigt mitt examensarbete på Atlas Copco i Brasilien. Efter det bestämde jag mig för att resa runt och upptäcka Brasilien och det var då som jag träffade Jair.

När kom Jair till Sverige?
Svar: Jair kom första gången till Brasilien i juni 2010. Då kom han som turist och stannade i 6 månader. Nästa gång han kom till Sverige var tillsammans med mig i juni 2011 och då hade han fått uppehållstillstånd.

Hur länge är det tänkt att ni ska vara i Brasilien?
Svar: Vi ska vara här i sju månader. Vi åker hem efter VM i juli detta året.

Har jairs föräldrar hälsat på er i Sverige nån gång?
Svar: Nej, det har dom inte. Jairs föräldrar har inte själva råd att betala biljetten för att åka till Sverige så vi har erbjudit oss att betala, men Jairs mamma vägrar flyga. Skulle dom ändra sig så skulle det vara jättekul att ta med dom till Sverige 🙂

Jag undrar vart har ni köpt lekmattan?
Svar: Vi köpte mattan här i Brasilien, men jag är övertygad om att den går att hitta i Sverige också. Titta i någon större leksaksaffär så borde ni kunna hitta en sån.

Är det dyrt med vitvaror o elektronik där?
Svar: Ja, elektronik här är dyrt överlag. Många brassar köper på sig playstation och annat när dom är i Europa och säljer i Brasilien. Därför finns det höga tullavgifter för den som tar med elektronik för att sälja.

Har du några andra planer än att bara ”vara” där nere? Ska du eller Jair jobba?
Svar: Ja, vi har lite planer på att resa lite när vi är här. Men det blir nog inte under januari eller februari månad. Jag kände att det var en stor förändring för Lucas att åka hit och anpassa sig efter värmen, nya människor och ny plats. Första dagen ville han amma hela tiden, jag tror att det berodde på att han kände sig otrygg i den nya situationen. Men nu har han börjat anpassa sig. Han vill inte amma lika ofta längre och äter bra med mat. Nästa vecka ska vi börja med att Lucas inte får amma på natten längre igen och när vi har vant in det så kommer jag sluta amma. Jag vill inte göra förstora förändringar på samma gång. Sen kan vi resa runt lite 🙂 Ingen av oss planerar att jobba när vi är här 🙂

4 Comments

 • A

  Jag har sovit i annat t rum i 3 dagar nu o Ayla vaknar men gråter inte. Hon nöjer sig med nappen o sin pappa. Hon vill efter
  2 tiden ligga nära sin pappa så då får
  Hon sova tillsammans d honom.

  Men ändå täta uppvak, jobbigt! Men jag har sovit 4 timmar i sträck första gången på 9 månader!

 • stephanie

  Nu när du hade lite svar på frågor så kom jag tänka på en till fråga =)

  Hur ska ni göra med bvc nu när ni är i Brasilien? Kommer ni behöva gå till någon brasiliansk läkare för kontroll eller kommer ni vänta tills ni är tillbaka i Sverige igen? Hur ofta går man till bvc efter 9 månader? 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.