Brasilien

Morgonhumör

Den här underbara synen vaknar jag till varje morgonen 🙂 En liten tjej med fluffigt hår som ler så fort man öppnar ögonen! Isadora har världens bästa morgonhumör, det har hon ärvt från sin mamma 🙂 Jag blir lika glad och lycklig varje gång jag ser henne 🙂

Lucas har också bra morgonhumör. Han vaknar alltid glad och pratar MASSOR! Jag tycker det är roligt att han pratar så mycket, men det är inte alltid min hjärna hinner med på morgonen utan jag måste vakna till lite först innan jag kan svara på 100 frågor.

Jair däremot, han skulle behöva ett eget utrymme att vakna till liv på innan han beblandar sig med resten av familjen. Det är faktiskt en av dom positiva sakerna med att Jair jobbar natt. När han kommer hem från jobbet vid 7-tiden så är han på toppenhumör och då blir jag och barnen också på jättebra humör. Jag tycker ofta att morgonen kan avgöra hur resten av dagen blir. Om jag blir skitsur för något på morgonen så är jag på dåligt humör resten av dagen pga det där som hände på morgonen. Men om jag blir sur på något på eftermiddagen så har jag mycket lättare att vända tillbaka humöret och bli glad igen.

Hur ser morgonhumöret ut i era familjer? Vaknar ni glada allihopa eller har du eller någon annan i familjen dåligt morgonhumör?

10 Comments

 • Emma

  Så fin hon är! Och skönt med så pigga och glada barn!
  Här är det lite likadant. Vi delar inte sovrum med sonen längre, så det brukar börja med att han ropar på mamma eller pappa (eller båda), och när man kommer in i hans rum möts man av ett jätteglatt ”heeeej!!”. Då blir man så himla glad! Har han sovit dåligt är det dock en annan historia, då kan det vara skrik en stund och då är man ju helt slut efteråt! Min man har betydligt sämre tålamod än jag, så har sonen en dålig morgon så får han det också och då när han är sur blir jag sur för att han blir sur på sonen och då blir det en ond cirkel… men oftast slipper vi det, tack och lov ?

 • ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

  Jag har rätt okej morgonhumör, men sonen är skitsur morgontid. Men så är han tonåring också ;). Att gå upp vid 7:00 för att gå till skolan är inte något han föredrar.

 • Anna

  Men gud vad fantastiskt med bra morgonhumör! Vi har typ aldrig bra morgnar. Jo, om jag kliver upp och åker innan make och son har vaknat. Vi har alla tre dåligt morgonhumör, jag är kanske lite bättre än maken och sonen om jag fått sova, vilket jag nästan aldrig får… Sonen har sen dag 1 vaknat med skrik och tårar. Tror inte jag blivit väckt på annat sätt än genom skrik på snart 2 år. Det är fasen tärande.

  • Emma - På Smällen!

   Haha! Förlåt att jag skrattar men det lät roligt även om det inte är det. Jag förstår verkligen att det tär på er. När Lucas var cirka 1,5 år så hade han också ett riktigt dåligt morgonhumör. Vi var båda livrädda för att råka väcka honom och när han väl hade vaknat så ville man helst att han skulle somna om igen. Jag förstår att det tär på er att alltid vakna med skrik. Hoppas att det går över snart! ❤

 • Karin

  Alltså bilden på Isa!!! ????
  Jag har haft uruselt morgonhumör förr, men det har blivit så mycket bättre sen jag träffade maken. Smulan vår har bra morgonhumör, iaf om hon får vakna av sig själv, eller rättare sagt är utvilad. Har hon inte sovit tillräckligt då är det som att väcka en Tiger genom att dra den i morrhåren….. ?? men det brukar gå över om man lockar med favoritsaker till frukosten.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.