Okategoriserade

Test av reflexspray

Veckan innan vi åkte till Brasilien fick jag hem en Reflexspray från Babyland.se som jag tänkte recensera för er. Jag hade aldrig hört att det finns reflexspray förut, men när jag läste det på en barnvagnsblogg så blev jag väldigt intresserad. Jag tyckte det verkade väldigt smidigt att bara spraya direkt på barnvagnen eller jackan. Den här produkten är ju även bra om man själv är ute går, springer eller cyklar så att man syns. Sprayen reflekterar bara när en bil lyser med strålkastarna och då är det endast dom som sitter i bilen som ser reflektionen. Och den bländar inte!

Smart
Vi har dåligt med reflexer på våra vagnar. Jag glömde hela tiden av att köpa reflexer och lysen etc. Så den sista tiden innan vi åkte till Brasilien ville jag inte gå ut och gå när det var mörkt. Och om jag ändå var ute så var jag bara där det var bra belyst och ordentliga trottoarer och övergångsställen. Jag tyckte det var väldigt smart att köpa bara den här sprayen som vi enkelt kan spraya på båda våra vagnar och våra egna kläder, istället för att hålla på att flytta reflexer mellan våra vagnar och kläder.

Hur funkar det?
Det är enkelt spraya på reflexsprayen. Det är bara att skaka burken som en vanlig sprayburk och sen spraya. Reflexsprayen återkastar ljuset i samma riktning som ljuskällan. När du har ett tunt lager av sprayen på kläderna och blir belyst av en bilstrålkastare, ser alltså endast personerna i bilen reflektionen från den sprayade ytan. Riktad reflexverkan- bländar inte! Sprayen går dessutom enkelt att tvätta bort med vatten. Den första gången jag provade reflexsprayen regnade det ganska kraftigt och då försvann det mesta av sprayen under den promenaden. Men för nästa promenad var det bara att spraya på nytt. Den gången hade jag inget regnskydd till vagnen heller (fattade inte hur man skulle få på regnskyddet till Babyzen vagnen) så jag hade bara en regnponcho från Liseberg som jag lyckades få på. En idé kan ju vara att fästa reflexerna man har på regnskyddet och använda reflexsprayen direkt på suffletten. Då syns man ju alltid bra.

Test av sprayen
För att testa sprayen för att se hur den funkar så kan man ta en bild med blixt. Jag gjorde det och så här såg skillnaden ut:

20140110-151450.jpg

Rätt så stor skillnad!!! Jag tog med sprayen hit. Här regnar det ibland, till exempel idag, men då är man ju inte ute och går ändå, inte här iaf! Jag tyckte det var perfekt att kunna ta med sig sprayen och spraya Lucas vagn så att vi vet att vi syns ordentligt när vi är ute och går. Här kör folk som dårar så man kan inte vara säker på att dom stannar även om man syns, men det känns ändå bättre att veta att man syns ordentligt.

Pris
Ni hittar sprayen HÄR och den jag har som är för textilier kostar 179 kr på Babyland.se

Perfekt för vintern där hemma i Sverige nu!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.