Brasilien

Lyckligaste dagen för honom

Idag har jag, Jair, Ericles och Lucas varit i gamla stan Pelourinho för att köpa gitarr till Jairs systerson. Vi trodde inte att det skulle räcka till något mer änA gitarr men precis innan vi lämnade hemmet så kom det in massor med swish-gåvor och plötsligt så hade vi nått 70% av insamlingsmålet! Snacka om perfekt tajming!

Vi tog bussen till Cidade baixa som är staden nedanför Pelourinho och därifrån tog vi den berömda hissen Elevedor Lacerda upp till Pelourinho. Det är Brasiliens första hiss och åker hissnande högt upp! Det känns som en riktigt åkattraktion där man trycks lite nedåt just när hissen stannar på toppen och när man åker neråt så får man lock för öronen! För oss turister är detta en turistattraktion, men för brassarna är hissen enbart ett transportsätt. Det kostar endast 40 öre att åka upp i hissen och med det priset så skulle man kunna tro att folk tryckte på hissknappen själva, men så är det inte. Det finns en hissvärd som sitter på en stol i hissen och håller koll på folket som ska åka hiss och som även räknar för att vikten inte ska överskridas. Dessutom så finns det vakter vid ingången som släpper in småbarn och gamla i priokön. Det måste vara hemskt jobb att jobba som hissvärd. Hissen är alldeles mörkt så man ser inget dagsljus och hissen är jämt proppad med svettiga människor!

På den här bilden kan man få en känsla hur högt det är. Hissen går nämligen ända ner till havshöjd!

Innan vi gick till musikaffären så fotode vi Lucas vid dom stora lila bokstäverna som bildade ordet SALVADOR. Vi turistade lite helt enkelt 🙂

När vi kom fram till Pelourinho så hittade vi nästan direkt musikaffären.Vi besökte flera stycken som låg vägg i vägg med varandra. Priset på samma gitarr blev billigare och billigare för varje affär vi besökte och det slutade med att vi hade råd med gitarr, gitarrväska, mikrofon, stativ och kablar! Ericles var så nöjd! Hela han lyste upp av lycka när han tog fatt i gitarren och började sjunga! När vi gick i affären så hade vi nästan 1000 kr kvar som kommer gå till högtalaren som går på minst 2500 kr.

Här kommer också kvittot på det som vi handlade. Allt gick på 830 reias och det motsvarar ungefär 2080 kr.

Efter att vi hade inhandlat gitarren så letade vi efter ett bra ställe att spela en truddelut men det var rätt mycket folk i Pelourinho så vi fick leta upp en annan plats att spela på.

Vi är verkligen SKITGLADA och tacksamma för alla era bidrag! Ericles sjöng hela kvällen och alla i familjen kommenterade hela tiden hur det syntes hur lycklig han var. Jag kan inte annat än att hålla med, det syntes verkligen hur lycklig han var över att få sjunga igen!

 

Nu fattas bara högtalaren för att han ska kunna sjunga på barer m.m. Högtalaren som han lånade ikväll kan han inte ta med sig till gigg eftersom den glappar och smäller mycket, men vi är så nära målet nu så jag tvekar inte på att vi kommer kunna hjälpa honom med det sista 🙂

INSAMLINGEN ÄR STÄNGD – TUSEN TACK FÖR ALLA BIDRAG!

4 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.