Förlossningsskada,  Frågor & Svar

Svar på frågor angående förlossningsskada

Jag har fått många frågor det sista! Jag ber om ursäkt för att jag är så usel på att svara. Det är så svårt att hinna med alla frågor, men jag försöker ta mig tid då och då och leta upp alla frågor och svara på dom i ett inlägg. Här kommer svar på frågor:

Hej Emma! Jag födde en underbar liten tjej för 3 månader sen, och under min förlossning sprack jag en del och fick sys! Jag har fortfarande ont av detta i ärrbildningen. Hur känner du idag? Hade du ont länge? Hoppas att du vill svara
Hälsning Sanna

Svar: Hej Sanna! Klart att jag vill svara! Jo, jag har fortfarande ont i min ärrbildning också. Jag har inte ont till vardags när jag går och står osv. Men om man tar direkt på ärrbildningen så finns det vissa ställen där det gör ont. Framförallt så gör det asont att ha sex, så det går inte ens :'( Men nu kommer jag få en operation för att rätta till det. Jag hade ganska mycket ont från min bristning så för mig var inte all värk borta efter 3 månader. Det som jag fick veta av läkaren jag träffade var att efter 6 månader så kan man söka vård om det inte har gått över. Du behöver alltså inte vänta längre än så. Hoppas det löser sig för dig!

Du skrev att du läst i journalen. Har du begärt ut mer info än den som man får när man frågar efter förlossningsjournalen?? I min förlossningsjournal står inga meningar utan bara siffror och klockslag för födsel. Men det kanske inte står mer om man inga komplikationer hade.

Svar: Jag har inte begärt ut någon mer journal en den jag fick efter förlossningen. Men den jag fick efter förlossningen innehåller allt som dom hade på mig angående graviditeten. Alltså även alla återbesök jag hade på grund av smärta efter förlossningen. Anledningen till att det står så mycket om min bristning är för att jag fick åka upp till operation för att sy den.

Fler frågor och svar kommer under den här veckan. Jag kommer försöka skriva ett inlägg med lite svar på frågor varje dag under veckan. Har du ställt en fråga? Håll utkik under veckan då!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.