Våra underliv gick sönder

Från en allvarlig grej igårkväll till en allvarlig grej idag. Amelia nummer 6 med stort reportage om förlossningsskador finns nu i butik! Jag väntar fortfarande tålmodigt (läs: otåligt) på att den ska dimpa ner i min brevlåda (har ju inte ens hunnit till affären!!)! Jag dör av nyfikenhet! Jag vill ju läsa hela artikeln!! Jag var inne på Amelia-reportens instagram idag och såg att artikeln handlar inte bara om mig och tre andra kvinnor! Amelia ställer även ansvarig minister Gabriel Wikström mot väggen och kräver förändring!! Åh vad jag längtar efter att få läsa och jag hoppas verkligen så himla mycket att våra historier och Amelias insats kommer att göra skillnad!!!

20150304-231820-83900488.jpg

20150304-231820-83900816.jpg

 

Ni som har läst hela artikeln, vad tyckte ni? Tror ni att det hjälper att berätta om sånt här? Vad tror ni krävs för att åstadkomma förändring?

Relaterade Inlägg

5 Kommentarer

 1. Liselotte

  Jag läste den idag hos frisören, och blev jätteglad. Inte över att så många faktiskt drabbas såklart, utan för att det blir belyst. Jag fick också en sfinkterruptur när jag födde min andra son och känner att det är superbra att ämnet kommer upp, och vill att det ska sluta vara så skambelagt! Starkt av er att ställa upp i en intervju, bra jobbat!

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Tack!! Håller helt med! Man ska inte behöva skämmas för att berätta vad man har råkat ut för. Det är ju inget man har gjort fel som man själv borde skämmas för. Om det är någon som ska skämmas så är det vården i dom fall där dom lämnat kvinnorna till sitt öde när dom krävt hjälp. Man ska inte behöva stå på sig när man går till läkaren. Man ska inte behöva överdriva. Man ska kunna gå till läkaren och berätta sitt problem och få förståelse och hjälp direkt!

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här