Brasilien

Surf och beachhäng

Idag var vi på stranden från cirka klockan 12 till klockan 16 och jag skulle nästan kunna sätta en slant på att jag är lite brunare idag! Yeah! Jag var brun innan också, men inte sådär pepparkaksbrun som en del människor alltid blir efter en vecka i Thailand. Jag har inte dom generna helt enkelt, men det skulle ändå vara kul att komma hem brun efter att ha varit i Brasilien i 3 månader 🙂 Jair har blivit jättejättebrun! Han fick massor av färg idag så jämte honom är jag vitare än månen haha!

När vi kom till stranden idag så mötte vi upp Jairs brorsa, hans tjej och Bruna som också kommer bo i huset som vi har hyrt. Bruna blev så lycklig när hon fick syn på oss och sprang hela vägen från parkeringen till min famn. Fina lilla Bruna!

Jair surfade bara en liten stund idag för vågarna blir alldeles för svaga när tidvattnet drar sig tillbaka. Men när han hade surfat en stund så kom han tillbaka och lät Lucas surfa en stund. Det tyckte han var jättekul 🙂

Jair var nöjd även om vågorna inte var så många och surfen inte är den bästa under den brasilianska sommarn. Om man vill ha riktigt bra surf ska man åka hit höst/vinter eller när det är dåligt väder.

Jag och Isadora lekte vid strandkanten. Jag hade gärna velat doppa mig men vågade inte pga den dumma mensen som absolut skulle komma under sista veckan på vår resa. Attans battans!

Isadoras humör gick i vågor idag. Ibland var hon nöjd och glad och ibland ville hon bara vara i famnen. Jag tror det berodde på att hon inte fick sin tupplur i tid. Hon höll på att somna när vi gick till stranden, men allt var så spännande så hon lyckades hålla sig vaken. När vi skulle gå hem så var hon helt slut och somnade på stört!

Det var bra strandhäng idag också! Hoppas på fint väder och fler härliga dagar innan vi åker hem, bara 4 dagar kvar nu!

 

4 Comments

 • Caroline

  Nu ska ni ju snart åka hem men tänker att det nog blir fler utlandsresor framöver för er så vill ändå tipsa om menskoppen! Det är ju inte uppsugande material så därför kan man bada, gå upp, bada igen, gå upp , utan att byta, inga snören som sticker ut ch eftersom det inte är uppsugande så blir det liksom inte full utan klarar lätt en hel dag på stranden! Plus bättre för fiffis slemhinnor än blekt bomull 🙂 jag vågade aldrig bada under mensen innan jag hittade den 🙂

  • Emma - På Smällen!

   Tack för tipset! Håller med dig fullständigt! Jag hade inte planerat att ha mens under resan eftersom jag äter p-piller utan stopp men räknade fel på pillerna så fick mens ändå. Menskoppen stannade hemma av den anledningen, så himla synd!

 • ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

  Så härligt det ser ut :).

  Håller förövrigt med Caroline här ovan skaffa menskopp inför kommande resor 🙂

  • Emma - På Smällen!

   Tack! Ja, jag har menskopp och håller med om att det är mycket bättre än tampong. Men jag hade inte planerat att få mens denna resan. Jag hade med mig tre kartor med p-piller men eftersom jag äter utan stopp så räckte dom bara i 63 dagar… det tänkte inte jag på. Jag tänkte ju att en karta var en månad. Jag skulle haft med mig en karta till…

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.