Strejk igen

Nu strejkas det här igen. Men den här gången är det bara busschaufförerna och inte polisen som tur är. Men nu är det ändå farligare än vanligt att gå på gatan så alla är hemma, det är ingen som jobbar. Strejken var planerad att börja idag, men kl 18 igårkväll körde busschaufförerna igång utan förvarning. Nu på morgonen så hade en av dom sista bussarna släppt av en mamma med en 1 månadsbebis mitt på gatan på grund av strejken. Fy fan! Igårkväll visade dom en kvinna med ett litet barn på 1 år och 9 månader som inte kunde komma hem. Stackarn hade stått på busshållplatsen i flera timmar och försökt lugna sitt barn med bröstet. Brassarna är riktigt upprörda och arga just nu över hur dom har blivit lämnade på gatan i natt. Många har inte pengar till taxi så många har gått långt och det är farligt att gå på gatorna här mitt i natten men många har inte haft nåt val.

Jag har inte skrivit om alla gånger det har strejkats här, men sen vi kom hit har det strejkats 4 ggr. Och allt beror på VM. Brassarna är inte glada över VM. Regeringen har spenderat jättemycket pengar på att bygga nya arenor och andra saker som har med VM att göra. Men det som alla brassar säger att Brasilien egentligen behöver det är hälsa och skola. Det är förjävligt hur brasilianska regeringen har prioriterat och ju närmare vi kommer VM desto fler strejkar har det varit.

20140527-123852.jpg

Relaterade Inlägg

4 Kommentarer

 1. Anna

  Hej Emma
  Kul att läsa om ditt liv där borta även om jag läser mellan raderna att du kanske börjar längta hem?
  Jag är ändå nyfiken på vad du gillar mest med landet och folket? Du har skrivit mycket om det som är jobbigt och som du inte gillar, men finns det något från Brasiliens kultur som du VILL ta med dig och ge vidare till Lucas?
  Kram Anna (Pilotfrun)

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Ja det gör jag. Jag ska försöka skriva lite mer om vad jag gillar här. Just nu är det VM och det är grymt här!

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här