Tips & Tricks

Städhack! Så här får du bort repor från dina tallrikar!

– Innehåller annonslänk –

Hade du en aning om att det går att ta bort repor från tallrikar och annat porslin? Det hade inte jag! Jag trodde att alla dom grå strecken orsakats av att färgen från porslinet hade släppt, men det är alltså besticken som ”färgar av sig” på något märkligt vis! När jag kom över detta knepet på TikTok så var det sent på kvällen, men det hindrade inte mig att leta fram repiga tallrikar, koppar och formar och polera sent in på natten! Haha! Detta knepet är sjukt beroende framkallande!

img_8845
img_8865

Kan ni förstå att det här är samma kopp?! Den ser ju helt ny ut!

SÅ HÄR GÖR DU FÖR ATT TA BORT REPOR FRÅN TALLRIKAR OCH ANNAT PORSLIN:
– Använd en svamp för att polera med allrengöring som innehåller polermedel t.ex. Universal Stein, Pink Stuff eller FIX Universal
– Skölj och diska
– KLART!
Kolla in min tallrik och mina formar! Jag kommer aldrig mer slänga en tallrik för att den ser sliten ut, det är en sak som är säker!

img_8932
img_8933
img_8931
img_8935-1

Jag använde Universal Stein, men det går alltså lika bra med Pink Stuff som är mycket billigare. Här nedan är bilder som en läsare skickat efter att ha polerat sin tallrik med Pink Stuff 🙂

51ebaa4b-99bd-486a-a797-3bca6b0a3e11
5ff4d497-a2a9-4a60-9f97-f454b3bcdaf7

Visst är det fantastiskt!

Kommer du testa detta tipset?

3 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.