Okategoriserade

Spontan dag!

Nu har min nattuggla till bebis precis somnat och jag passar på att skriva ett inlägg om hur min dag har varit. Jag och barnen tog tydligen sovmorgon imorse, vi vaknade nämligen kl 11! Jag vaknade av att någon pillade på mina läppar, det var Lucas som höll på att lägga läppglans på mina läppar, haha!!! Tokungen!

Morgonen började ganska bra även fast det inre var morgon längre. Jag duschade och sen åt vi frukost och då började trotsen. Lucas åt inget utan satt bara och ropade och skrek.  Jag försökte förklara att jag får ont i huvudet när Lucas skriker på mig hela tiden och det slutade med tjafs och ännu mera skrik så jag bestämde att det inte blir nån utflykt till universeum som vi först hade bestämt.

Lucas sa att han ville vila med ipaden på soffan. Han blev trött av sitt utbrott så jag lät honom vila en stund. Under tiden satt jag vid datorn en stund.

Efter en liten stund vid datorn så frågade Siranee om vi ville ses och det tyckte jag var en superbra idé. Så vi gjorde oss i ordning och gick iväg hem till dom som var ensamma hemma hela kvällen eftersom mannen i huset skulle på julfest.
Jag och Siranee umgås ofta ganska spontant. Det blir vad det blir och vi bestämmer inte exakt vad vi ska göra iförväg. Idag så blev det först köttbullar och makaroner och sen bestämde Tilda att vi skulle baka så då gjorde Siranee och barnen det.


Idag så var Lucas och Tilda ganska tjafsiga och retades med varandra hela tiden. Oftast handlade bråken om att Tilda sa att hennes leksak/tallrik/stol/rum var hennes (vilket var helt sant) men Lucas envisades då med att säga ”nej, den är min!”. Jag och Siranee försökte få barnen att prata om annat, glömma bort tjafsat, hota med att tomten inte kommer och massa annat men barnen kom snabbt in på tjafsen igen. Jag och Siranee blev så trötta att vi bestämde att vi faktiskt behövde lite extra bränsle så vi korkade upp en finare vinflaskan och slängde ihop en ostbricka som vi mumsade på mellan varven. Jag tror det här var min bästa dag på två månader! Jag har haft spänningshuvudvärk nästan varje dag den senaste månaden, men inte idag, så underbart!

Vi kom olagligt sent, kl 22 närmare bestämt. Jair hade redan lagt sig men Lucas somnade ändå relativt enkelt jämte honom. 🙂 imorgon ska vi på nya äventyr på stan 🙂

3 Comments

  • Nikiå

    Åh så tröttsamt ja o min dotter bråkar precis hela tiden. Hon lyssnar verkligen inte på nåt o är otrevlig. Jag har märkt att hon trotsar även mot andra tex min mamma och en vän till mig som var här igår.

  • MammaMaddie

    Vilken härlig dag ni haft! Hoppas du får fler sådana dagar, det ger sådan energi! 😀

    Angående tjafs så känner jag så väl igen det!. Det är sällan några stora tjafs här, men lite små hela tiden! Typ ”Mamma, han/hon säger att jag inte får stå här!”.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.