Snart hemgång!

Plutten har gått upp nästan allt som han gick ner första dygnet! Bara 30 gram mindre än födselvikten nu! Duktig kille! Han åt nästan hela dagen igår 🙂 Vi ska bara göra en hörselkontroll idag och efter det kan vi åka hem. Då har vi gjort allt som ska göras så vi slipper komma tillbaka till BB för efterkontroll 🙂

Eftersom Lucas var precis ovanför gränsen för att inte vara för liten så fick vi boka in ett hembesök med BVC redan på fredag så att dom kan se att han går upp i vikt som han borde och inte får gulsot eller så. Dom sa också att det är bra om vi låter mycket solljus lysa in hemma om han börjar bli gul.

20130319-134513.jpg

Nu har han iaf jättefin och frisk färg 🙂

Relaterade Inlägg

5 Kommentarer

 1. Josse

  Åh så skönt för er att komma hem! Och jag säger som tidigare läsare, TACK för att du så öppenhjärtigt delar med dig av allting, det värmer och stärker oerhört för oss som är gröna och som också ska gå igenom det någon gång!

  Har en liten fundering, vad anser de på bb vara en “normal” födelsevikt? Jag kan tycka att 2,9 kg låter alldeles lagom för en bebis. Är snart halvvägs i min graviditet och har inte börjat gå på regelbundna kontroller men har läst om alla andra som är uppe i det. Jag förstår verkligen inte hysterin kring att en bebis skulle vara för liten när den föds och att den måste vara si och så lång, väga si och så mycket. Några hekto hit eller dit kan väl ändå inte spela sån stor roll? Precis som alla människor är olika så borde väl också vikten kunna variera? Jag menar så länge bebisen är färdigutvecklad tills det att den ska födas fram så borde det där väl vara en mindre bagatell. Okej, om det handlar omx antal kilo när det är en så liten människa, men hekto liksom?

  Tack för en fin blogg iaf! Kram /J

  Svara
  • Emma

   Hej Josse! Vad glad jag blir att ni uppskattar mina inlägg och tycker det är roligt och intressant att läsa det jag skriver 🙂 Jag tycker det är väldigt roligt att skriva och speciellt när jag får såna här kommentarer 🙂 då blir jag till och med lite rörd 🙂

   Jag frågade faktiskt aldrig vad som var “normal” födelsevikt, men när jag googlade fick jag fram 2,7 – 4,6 kg, men att genomsnittet ligger på 3,2 kg. Jag var inställd på att han skulle väga lite mer.. runt 3,2 kg för det gissade barnmorskan på. Sen ska väl vikten och längden hänga ihop lite också.. vår lille kille har inget bebishull och är 49 cm lång så för honom kanske 2,9 kg är lite lite om min mjölk inte skulle rinna till eller om han inte skulle orka äta så mycket som han borde.. Men det är klart att vikten och längden är genetisk så man måste nog titta på både längd och vikt innan man kan avgöra vad som är lite.. Så tänker jag iaf, men jag är ingen expert!

   Kraam!

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här