Bröllop,  Bröllopslokal

Skippa festlokal och köra på utomhusbröllop?

Vi letar just nu för fullt efter en passande lokal för vårt bröllop – det är MYCKET svårare än vad jag hade kunnat tro! Vi utvärderar just nu alla möjliga alternativ i alla olika prisklasser, både lokaler med färdiga koncept och lokaler helt utan nånting och så snavade jag precis över en ny idé! Nämligen att ha ett utomhusbröllop! Det var ju faktiskt vårt första alternativ när vi pratade om att ha bröllopet på Mallorca, men pga logistiken med våra tre kids och risken att många gäster inte skulle kunna komma så bestämde vi oss för att ha det hemma i Sverige.

Foto: Emelie

Vi var mer eller mindre helt inställda på att hitta en tillräckligt stor lokal för att ha bröllopet inomhus tills jag snavade över Johanna Kajsons blogg där jag såg dessa magiska bilder från Kenzas bröllop. Visst blir man kär! Precis så här hade jag velat gifta mig!

Foto: Emelie

Men om vi nu skulle vilja förverkliga ett sådant här bröllop, var skulle vi då smälla upp partytältet nånstans? Jag har ingen koll på lokaler med mark där man kan smälla upp något sånt här… hmmm… Men det bästa vore nästan om vi kände någon med tillräckligt stor tomt. Jag har funderat så det knakar men jag kommer inte på något ställe eller någon jag känner med stor tomt… Det här med bröllopslokal är verkligen svårt!

Fortsätt gärna tipsa om bra ställen! Och gärna om ni vet ställen där man skulle kunna ha ett utomhusbröllop 🙂

5 Comments

 • Skolkurator

  Min lillebror gifte sig i somras. De hyrde en hel folkpark. Väldigt lyckat!
  Middagen var på dansbanan som sen rensades på bord när det var dags för dans.
  Huset bredvid hade traditionella ”luckor, där man kunde snurra på chokladhjul, skjuta luftgevär, lämna in tipspromenadslappen och få korv med bröd senare på kvällen.
  De ”stora” barnen i släkten skötte allt utom luftgevär.
  Enda minuset var att det var lite kallt ute, annars var det toppen!

 • Petra Mary-Anne

  Hej,
  Kanske kan man hitta en mysig gård någonstans och fråga om man får ha tältet i en hage och köra änglagårdstema. Tänk ett brudpar som rullar in på gården till toner av Änglagårdsmusiken. Mysigt 🙂 Att gifta sig utomhus vid en liten sjö hade ju varit fantastiskt fint också.

 • Nat

  När jag planerade mitt bröllop ville jag också ha det utomhus. Mina planer gick dock åt skogen när problemen med utomhusbröllop började dyka upp…. viktigt att hitta en plats som har tillgång till el, rinnande vatten och toalett.

 • Elin

  Kan man inte få ha sitt ute bröllop på ett hotell eller herrgård med stor tomt? Nyfiken på ungefärlig budget ni tänker er? jag har inte råd med mitt dröm bröllop?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.