Bröllop 2021 eller inte?

Om jag ska vara ärlig så trodde jag faktiskt att pandemin skulle vara övergående vid det här laget. Jag trodde på en andra våg, men aldrig att vi skulle stå inför en tredje våg. Jag trodde att allt skulle vara nästan som vanligt denna sommarn eller åtminstone färre restriktioner. Men nu är jag inte så säker längre och det har fått oss att fundera hur vi ska göra med vårt bröllop…

Jag har inga problem med att dela ut handsprit och så vidare, men det känns inte alls kul att behöva be gästerna hålla avstånd, använda munskydd eller i värsta fall, att dom inte ens kan komma. Vi vill inte att vår stora dag ska vara färgad av något så hemskt som corona. Det känns ju förfärligt…

Självklart, ser jag också den moraliska aspekten i att samla massor av människor för ett bröllop mitt i pandemin. Det kan ju, om man har otur, bidra till ökad smittspridning och det är ju verkligen inget vi vill. Det skulle vara svinjobbigt om vårt bröllop blir orsaken till att våra nära och kära smittas av corona.

Det är verkligen ett svårt dilemma… ska man vänta lite för att se hur smittspridningen verkar se ut till sommarn eller borde man boka om redan nu?

Relaterade Inlägg

10 Kommentarer

 1. S

  Paradoxen att i ena inlägget göra reklam för att bryta mot restriktioner – samt att faktiskt själva bryta restriktioner genom att hela familjen åker och nöjesshoppar = driva på den tredje våg som vi troligen befinner oss i. Dessutom radera alla kritiska kommentarer under samma inlägg. Nästa inlägg handlar om oro över att corona aldrig tar slut. Om alla tillsammans tar ansvar så kanske vi slipper men då måste framförallt influensers sluta göra omdömeslösa samarbeten.
  Jag är sällan särskilt kritisk till dig och ditt jobb Emma men igår tappade jag faktiskt tilliten totalt, framförallt som du dessutom raderade kritiska och sakliga kommentarer.

  Svara
  • Emma

   Det är inte meningen att du eller någon annan ska känna så. Jag förklarade på en annan kommentar igår varför jag raderade och stängde av kommentarsfältet och det beror på att mitt kommentarsfält missbrukas av vissa följare som bombaderar med kommentarer under olika alias. Jag tycker inte att det är okej och det är inget jag ska behöva stå ut med och därför valde jag att ta bort och stänga av helt igår. Jag har inget emot dina eller andra läsares kommentarer men det var enklast att bara dra en gräns och stänga av helt på det inlägget som spårade ur.

   Jag ställer mig också lite frågande till att vi skulle brutit mot restriktioner eller uppmanat andra att göra det? Jag har inte uppfattat att man inte får shoppa eller besöka restauranger alls? Jag har uppfattat att man får vara ett maxantal inne butikerna och max 4 personer i ett sällskap på restaurang? Vi besökte ingen restaurang just av den anledningen och det var bara jag, Victor och William som gick i butiker. Dessutom hade vi testat oss för corona samma vecka eftersom Lucas och Isadora varit förkylda. Testet var naturligtvis negativt.

   Jag förstår att vi alla ser på pandemin med olika ögon för att vi har olika upplevelser kring den, men om vi inte ska besöka några butiker eller restauranger alls, borde inte regeringen stänga dom då och ge dom ersättning så att dom inte går i konkurs?

   Svara
   • S

    Rekommendationerna säger 1 per sällskap att handla, alltså inte som någon gemensam gruppaktivitet. Och då planerade inköp som är förberedda. Jag tolkar det som strosshopping mer och inte planlagda? Testade inte ni bara Lukas för covid? Framgick inte att ni testat er allihop? Och det finns ju trots allt andra i butiken som kan ha burit på covid utan att veta om det och om man vistas i ett utrymme över 15 min räknas det som ett smittotillfälle.

   • Emma

    Okej, det var mer än vad jag visste faktiskt. Jag trodde att det var mataffärerna som bara fick ha en per sällskap. Vår shopping var planlagd till stor del, jag hade en lista med saker som vi skulle köpa så det blev bara några spontana inköp när vi var inne butikerna där vi samtidigt skulle ha andra grejer. Lucas och Isadora var dock inte med i butikerna.

    Ja, såklart kan andra vara smittade så då gäller det ju att hålla avstånd osv. Det var det jag tyckte fungerade väldigt bra inne i butikerna 😊

   • Skolkurator

    Taget från Folkhälsomyndigheten

    Undvik trängsel i handeln

    Du har ett ansvar att bromsa smittspridningen av covid-19. Försök därför att begränsa antalet inköp i butiker, handla helst på egen hand och undvik att handla vid tidpunkter då många vistas i affärerna. Undvik även att vistas i affärer och köpcentrum i onödan. Följ butikernas och utlämningsställenas råd och anvisningar.

 2. A

  Men det är väl ändå sunt förnuft, även om det inte står någonstans. Att undvika besöka shoppingcenter hela familjen , hur mycket handsprit, antal etc det finns. Eftersom du verkade ganska påläst inför resan till fjällen så känns det lite underligt att missade restriktionerna kring shopping.

  Svara
 3. Nina

  Intressant att se att ovan kommentarer bara heter en bokstav.
  Jag kan till viss del hålla med om att ett samarbete om ett shoppingcenter inte kanske är det bästa i dessa tider men som du säger så får man ju handla etc, det bästa kanske hade varit om du hade kunna åka själv och inte under sportlovet då det kanske är extra mycket folk där (vilket det inte bör). Du har många läsare och om alla skulle tänka åh titta vad bra vi kan åka dit och handla också så blir det trängsel osv.
  Men om man ska skriva kritik tycker jag att man ska kunna göra det med sitt riktiga namn.

  Svar på din fråga till inlägget hade jag nog skjutit på bröllopet. Kunna planera och längta i en Coronafri värld. Hade också vägt vad som är viktigast att ni gifter er eller att ni får göra det tillsammans med många nära och kära.

  Svara
  • S

   Jag har kommenterat med bokstaven S här i flera år, det gör det inte mindre legitimt. Jag uppger min mailadress och Emma har utifrån den inga problem att hitta mig som person. Jag är inte något nättroll bara för att jag använder en initial. Jag tänker alltid till en gång extra vad jag skriver i kommentarer för att känna mig trygg i att stå för det och vara saklig. I detta fall kändes det berättigat med en kritisk kommentar och det står jag för.

   Svara
 4. E

  Jag förstår verkligen inte. Ena stunden går ni efter alla restriktioner och ni har enbart stannat hemma eller varit ute i skogen. Sen reser ni till Branäs i samarbete (och enligt er var ni väldigt pålästa gällande restriktioner), för att uppmana dina följare att åka dit, som kan orsaka både smittspridning och skador. Du har flera gånger påpekat att du är jätterädd för att bli smittad och att du önskar att corona var över. Men ni väljer ännu en gång, i samarbete, uppmana dina följare till att åka och shoppa på Hede. Men bröllopet vill ni eventuellt inte genomföra pga corona. För mig är detta väldigt mycket dubbelmoral. Hur resonerar ni? Har ni missat restriktionerna gällande handel? Detta är ett samarbete man borde avsluta, eftersom det uppmanar till smittspridning! Trist..

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här