Så här gick det: Testar tre bilbarnstolar bak i V90

– Innehåller annonslänkar –

Det är flera av er som har hört av sig angående fortsättningen på det här inlägget: Testar tre bilbarnstolar bak i V90. Det fanns en fortsättning på det inlägget, men efter att ha blivit informerade om att monteringen vi hade gjort inte var tillåten i V90 så tog vi ner det inlägget. Det är nämligen så att man inte får montera bilbarnstol med stödben på platsen i mitten bak på dom nyare Volvo-bilarna. Det var helt ny information för oss! Det vanliga är nämligen att man får montera på kardantunneln i dom flesta bilar, men alltså inte på nya Volvo. Läs mer om det HÄR!

Innan vi fick vår XC90, hade vi en V90 under en period. Den har lika trångt baksäte som XC60, eftersom även den har ett mindre säte i mitten bak. Däremot får man lite mer plats, knappt 20 cm, på längden vilket ger mer plats att justera framstolarna för att kunna åka bekvämt. Vi fick kompromissa en hel del för att alla skulle få plats i bilen. Vi har testat alla möjliga kombinationer och vet nu med säkerhet att det som behövs för att tre bilbarnstolar och två vuxna ska få plats i en Volvo, är tre individuella säten i baksätet och det har bara XC90.

Men jag tänkte ändå dela med mig av hur vi löste det när William föddes fram tills nu i XC60 och V90, som vi körde i väntan på XC90. Så här gjorde vi och det funkade som provisorisk lösning:
– William i Modukid Infant (babyskydd) i framsätet
– Isadora i Axkid ONE (fungerar även bra med Minikid) i baksätet bakom passagerarsätet
– Jag i baksätet bakom förarsätet
– Lucas i mitten bak på resekudden Boostapack som är den enda bälteskudden som vi har lyckats få plats med

Vi lyckades också med en annan kombination i både XC60 och V90:
– William i Modukid Infant som vi bältar i mitten bak
– Isadora i Axkid One (fungerar även bra med Minikid) i baksätet bakom passagerarsätet
– Jag i framsätet
– Lucas i baksätet bakom förarsätet på resekudden Boostapack som återigen är den enda bälteskudden som vi lyckats få plats med

Den andra lösningen var inte heller optimal, men det var enklare att bälta fast babyskyddet än bilkudden i mitten när vi använde Axkid One.

Relaterade Inlägg

8 Kommentarer

 1. Christel

  Ursäkta mig men menar du inte att någon satt bakom passagerarsätet framtill ? för som du skrivit satt ingen där utan alla bakom förarsätet .
  Kram

  Svara
   • Emelie

    Synd att du har plockat bort kommentarer från ditt senaste inlägg om sportlovshoppingen, och stängt av kommentarsfältet, du måste ju själv förstå att det är fel med såna samarbeten just nu när rekommendationen är att inte besöka såna platser om man inte måste och framförallt inte med hela familjen, inte konstigt smittan aldrig minskar när folk inte förstår bättre.

  • Emma

   Förstår att det är frustrerande och jag menar egentligen inte att ignorera någons åsikt. Men jag orkar inte med alla kommentarer. Tyvärr missbrukar en del mitt kommentarsfält genom att kommentera flera gånger men under olika alias och därför valde jag att stänga av. Jag har aldrig stängt av kommentarsfältet förut, men just idag kändes det mest rätt för mig att göra. Jag tror att ni som är genuina läsare förstår det även om det blev dumt emot er ❤️

   Svara
   • Stina

    Troll har jag inte för, och man ska inte trakassera.
    Men om man jobbar som influenser måste man vara mottaglig för konstruktiv kritik. Det är ju trots allt vi läsare som genererar dina intäkter?
    Det känns som fel fokus just nu med resor och shopping som du gör reklam för. Det måste finnas andra samarbeten som faller mer inom ramen för hur man ska leva under pandemin?
    Skriver detta i all välmening.

   • Emma

    Inte jag heller. Jag fick helt enkelt göra ett val och majoriteten av kommentarerna jag fick igår var inte konstruktiva. Alla har rätt till sin åsikt och jag uppskattar oftast mina läsares åsikter även om jag inte tycker samma sak. Det tror jag du har sett förut med tanke på att jag aldrig raderat kommentarer förut.

    Vad det gäller samarbeten så är det inte så att det kryllar av dom mitt i en pandemi och precis som restauranger och butiker behöver överleva så behöver jag det också. Jag hade inte gjort detta samarbetet om det hade gått emot restriktionerna, men eftersom shoppingcentret hade ordnat så bra med maxantalet kunder, luft i butikerna och jag kunde åka dit och se det med egna ögon så tycker jag att det var rätt. Jag har inte sett något i restriktionerna som säger att vi inte ska besöka några butiker eller restauranger alls. I så fall borde väl regeringen stötta alla företag och stänga helt och ersätta företagen för det? Jag förstår det som att regeringen har gett alla företag en chans att anpassa sig efter rådande situation med ytterligare restriktioner för att kunna hålla öppet, inte tvärtom.

    Förstår att du skriver i välmening och jag tar inte illa upp. Jag förstår dilemmat och dom olika aspekterna att ta hänsyn till ❤️

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här