Brasilien

Rodizio de sushi

Igår var jag och Jair på en riktigt chic sushi-restaurang! En av dom allra dyraste i Salvador, men det var det värt för det var ju vår 8-årsdag och dessutom så får man äta hur mycket man vill på den här restaurangen för ett fast pris 🙂 Vi beställde in tallrik efter tallrik med sushi i alla dess former, det var allt ifrån sashimi till kreativa bitar med ris. En av mina favvosaker på sushirestaurangerna i Brasilien är den japanska svampen. Så himla gott! Det får mig att vilja åka tillbaka och äta mer idag igen! Haha! När man äter buffé på det här viset som vi åt, alltså beställer in tallrik efter tallrik utan att betala något extra så kallas det Rodizio. Jag tror det betyder ”rullande” eller liknande men är inte säker.

I Brasilien finns det inte bara Rodizio de sushi utan det finns också för pizza, räkor m.m. Churrascaria fungerar på samma sätt, då hämtar man lite mat via buffé och sedan kommer köttet till bordet via servitörer. Servitörerna fortsätter komma ända tills du markerar genom en snurra eller ett kort på bordet att du är mätt.

Jag tycker brassarna är väldigt duktiga på sushi. Jag vågar nog mig på att säga att brassarna är snäppet vassare på sushi än vad svenskarna är. Jag har varit på några otroligt fina sushirestauranger i Brasilien, bland annat en där det såg ut som man satt på en kudde på golvet men det var som tur var ett stort hålutrymme under bordet som man skulle ha sina ben 🙂 Haha! Dom allra häftigaste sushi-bitarna som jag har provat här i Brasilien var en bit doppad i Baileys och en annan som servitören satte eld på, så himla coolt!

6 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.