Okategoriserade

Remiss till operation

Det gick jättebra hos läkaren idag! Det är första gången jag känner att jag har blivit tagen på allvar! Hon förstod precis problematiken och bekräftade att Lucas har stora halsmandlar. Hon tyckte inte att snarkningarna var så farliga, men det jag berättade om maten tog hon verkligen på allvar 🙂 Jag behövde inte ens stå på mig! Läkaren skickade en remiss till Sahlgrenska eftersom dom inte genomför operationer på barn under 3 år på det sjukhuset. Hon sa att väntetiden för remisser är cirka 2 månader så under tiden ska vi prova med Nasonex nässpray för att se om näsgångarna kanske blir mindre täta. Det är nämligen så att barn med stora halsmandlar som dessutom är täta i näsan pga t.ex. polyper kan få svårt att andas under tiden dom äter. Om detta är fallet med Lucas så kan alltså något så enkelt som nässpray förbättra situationen!

Lucas är ju fortfarande sjuk med feber sen i söndags och jag misstänkte ju öroninflammation på ena örat, så läkaren undersökte även öronen och såg direkt att han hade öroninflammation på ena örat 🙁 Stackars mammas nalle 🙁   

Det kändes jättebra att få ett sådant bemötande som jag fick idag, men jag blev lite överraskad över en grej som läkaren läste i journalen. Det stod i journalen att sist vi var där på öron-näsa-hals så var Lucas halsmandlar så svullna att det gick ihop i mitten!!! Men det har aldrig någon som sagt till mig!!!

5 Comments

 • Marie Alvas mamma

  Skönt att ni fick så bra hjälp. Jag ser fram emot när alla kan läsa sina journaler på nätet. Det ska införas inom en snar framtid. Jag har också råkat ut för ”undanhållen ” information. Krya på dej Lucas!

 • Diana D (La Madre)

  Vad skönt att hon tog dig på allvar, dock tycker jag att det är konstigt att en läkaren kan säga att det inte är så allvarligt med snarkningarna… det tyder på svårigheter att andas och det skulle jag nog ta på allvar.. men men nu får ni ialla fall hjälp. Lycka till med alls.

 • Veronica

  Så skönt att ni fick bra hjälp! En fråga: När märkte ni att det var något som var fel? Var det först när ni började med mat? Fungerade amningen bra?

 • J

  Härligt att det äntligen är på g nu! Hoppas att det löser matproblemet och att Lucas kan njuta av det sen också utan en massa kväljningar och liknande 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.