Recept

Recept på Jairs Brigadeiro och Beijinho

Det är sååå många som har frågat om recept på Jairs små dessertkulor Brigadeiro och Beijinho som han gjorde på sin födelsedag och på Lucas kalas. Dom blev till och med mer populära än tårtan och alla kakor jag hade bakat! Flera av mina vänner och en av Jairs vänner har frågat på recept och jag hade egentligen lovat förra veckan, men den som väntar på något gott… hehe!

beijinho och brigadeiro recept

 

Beijinho (betyder liten kyss)

Ingredienser

2 burkar kondenserad mjölk
50 gram smör (riktigt smör, hårt som margarin)
1/2 påse kokosflingor

Garnering: kokosflingor och torkade nejlikor

Knäckformar

Gör så här:

Koka den kondenserade mjölken, smöret och kokosflingorna under omrörning tills det blir till en smet. Det ska alltså inte vara lös och rinnig utan det ska gå och röra om fast med motstånd, detta tar cirka 30 min. Rör om hela tiden för det bränner lätt i botten. När smeten är klar, häll upp den i en djup tallrik (eller två tallrikar), ställ in i kylskåpet så att det får kallna. När smeten är kyld så är det bara att börja rulla till små kulor. För att kunna rulla så behöver man kleta in sina händer i ordentligt med smör, annars fastnar smeten på händerna. Rulla kulorna i kokos och lägg i en knäckform, sätt i en torkad nejlika i varje.

Brigadeiro (Brasiliens nationaldessert)

2 burkar kondenserad mjölk
50 gram smör
Chokladpulver typ nesquik eller oboy efter tycke (tills smeten fått en tilltalande chokladfärg)

Garnering: chokladströssel
Knäckformar

Gör så här: Se hur man gör för Beijinho. Det är nämligen samma sak 🙂 Men när det är dags för garnering så rullar man Brigadeiro i chokladströssel istället och lägger dom sedan i knäckformar.

 

Bonusreceptet är Casadinho (betyder ”små gifta”):

I detta recept parar man ihop en Beijinho med en Brigadeiro så att hälften blir choklad och hälften bli vit. Dessa rullar man sedan i socker, men på bilden nedan har vi rullat i ett kul strössel istället 🙂

 

 

20140315-173613.jpg

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.