Recept

Recept på grillad aubergine-sallad

Ett av mina favorit tillbehör till grillat är vår grillade aubergine-sallad. Jag åt den första gången hemma hos min pappa för cirka 5 år sen och jag fastnade direkt 🙂 Här kommer receptet på hur vi gör salladen 🙂

grillad aubergine-sallad

Recept på grillad aubergine-sallad

INGREDIENSER
1 stor aubergine eller 2 små
1 Mozzarella
1 Aioli
1 påse färdigsköljd ruccula
1 ask körsbärstomater
1 paprika
1/2 gurka
Salt

GÖR SÅ HÄR:
Grilla auberginen först (innan köttet och allt det andra). Grilla auberginen tills skalet börjar spricka och blir lite knaprigt för då går det att dra av skinnet med fingrarna. Grillar man för kort tid så går inte skinnet att dra av utan att fruktköttet följer med. På bilden nedan är det precis på gränsen, det hade inte skadat om den hade fått grilla lite till på några sidor.

grillad aubergine

När auberginen är färdig grillad, spola den i kallt vatten och dra samtidigt av skinnet.

aubergine

Dela den sedan tärningar efter tycke.

Skär alla andra grönsaker och mozzarellan i bitar. Blanda allt i samma skål. Lägg sedan på ordentligt med aioli och salta för att lyfta fram smaken av auberginen. Det ska var såpass mycket aioli att hela salladen blir vit och krämig (jag använde hela burken).

Smaka på en liten aubergine-bit för att se om det behövs mer salt i salladen. Smakar den ingenting så behövs mer salt, det är nämligen saltet som tar fram smaken, men se upp så att det inte blir för mycket salt! KLART!

grillsallad

 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.