Recept

Recept på barnmat: Pasta med köttfärssås och zucchini

Sist jag delade med mig av ett recept så skrev en underbar läsare att hon inspirerades av mina recept och att jag skulle fortsätta dela med mig så här kommer mitt senaste recept som även det blev en succé! Det är faktiskt väldigt enkelt att laga bebismat, ännu enklare än vad det är att laga vuxenmat så om ni inte har testat så tycker jag absolut att ni ska göra det!

Recept på pasta med köttfärssås och zucchini från 6 månader
200 gram nötfärs
2 dl krossade tomater
1 dl okokt pasta
1 scharlottenlök (eller 1/2 gul lök)
5 cm zucchini (har du ingen zucchini – lägg i en hel paprika, det blir nästan ännu godare!)
1/2 paprika
1/2 tsk vitlökspulver
2 tsk fryst basilika
1 krm svartpeppar
2 dl vatten

Gör så här: Hacka lök, paprika och zucchini och lägg det med resten av alla ingredienserna i en kastrull. Koka i 15 minuter. Mixa till önskad konsistens. Klart!

Den blev jättegod tyckte både jag och William 🙂 Jag mixade inte hans mat lika mycket denna gången eftersom han ändå börjar bli stor så den blev lite grynig, men det var inga problem. Han åt glupskt en stor portion ändå 🙂

Ni hittar mina andra barnmatsrecept här:
Lättlagad lax med potatis
Pasta och köttfärssås
Klämmis med päron, kiwi, katrinplommon och banan

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.