Helgen som försvann

Den här helgen har verkligen sprungit förbi i raketfart! Det känns som vi var igång non stop i 24 timmar för vi har fullt upp på dagarna och på natten sover William extremt dåligt. Den här helgen har Victors föräldrar varit här och hjälpt oss med vår markis som gått sönder, tyvärr gick den inte att laga så det slutade med att Victor och svärfar åkte och köpte en ny och satte upp några timmar innan det var dags för dom att åka tillbaka till Spanien.

Denna helgen har vi också varit på husvisning i området, vi vill ju helst bo kvar men husen går för hutlösa summor nu, dessutom var detta ett radhus och kanske inte det vi egentligen letade efter. I lördags blev vi bjudna på bubbel och tacos på grannarnas altan, så så himla mysigt!

Vi hade en vit månad i april (bortsett från ett litet glas rödvin haha!) så det här var första bubblet på länge 🙂

Det där med husletandet börjar bli ganska svårt och jobbigt tycker jag. Vi har också börjat kika på att bygga nytt, men tillvägagångssättet för hur man hittar en tomt känns så svårt. Tomterna växer ju inte direkt på träd liksom… inte ens om man letar i utkanten av Göteborg. Ni som har byggt hus, hur hittade ni er tomt?

Relaterade Inlägg

2 Kommentarer

 1. M

  Vi byggde nytt för 2,5 år sedan. Vi ville ut på landet så man hörde sig för bland bönderna och till slut så landade den perfekta tomten rätt i knät. Stod på tomtkö inom komunen i säkert 8 år som aldrig gav något. Har ni någon aning om vad ni skulle vilja bygga? Många husleverantörer köper ju upp tomter till sina hus i olika områden så då kan man ju kika hos dem om de har några tomter.
  Rekommenderar verkligen nybyggt! Det är sån lyx att få allt som man vill ha det och slippa tänka på renovering under många år sen.
  Lyckas till!

  Svara
 2. Skolkurator

  Vi bodde också i ett område som vi ville fortsätta bo i. Bokade en tomt men i samma veva hittade vi det perfekta huset på en helt annan plats än där vi tänkt från början. Köpte ett hus som var 10år gammalt. I princip nytt alltså.
  Min rekommendation är att “tänka lite utanför boxen”. Bestäm er för vad som är viktigt med själva huset och leta efter det. Tänk område i andra hand. Läget på huset är jätteviktigt såklart för det går ju inte att ändra. Men kolla på fler ställen än ni tänkt från början. Kanske finns ert perfekta hus i ett område ni inte känner till än?

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här