Okategoriserade

Recept på klämmisar mot förstoppning med päron, kiwi, katrinplommon och mogen banan

Det går egentligen göra klämmisar med alla möjliga kombinationer har jag märkt. Allt jag har gjort hittills har blivit jättegott! Och det är så lätt! Just nu gör jag mest lösande klämmisar eftersom William var förstoppad i början. Jag tänkte att jag skulle dela med mig av några av mina bästa recept 🙂

Recept på klämmis med päron, kiwi och banan
Räcker till ca 7 klämmispåsar beroende på storlek på frukt
2 päron
4 kiwi
2 väl mogna prickiga bananer
Gör så här:
Skala päronen och koka tills mjuka (jag har en matberedare så jag ångkokar päronen i 5 minuter, men det går såklart bra att koka i kastrull också). Häll av vattnet och mixa päron, kiwi och banan tills flytande. Klart!

Recept på klämmis med päron och katrinplommon
20 katrinplommon
2 päron
Gör så här:
Lägg katrinplommonen i blöt i vatten, låt dem ligga i cirka 3 timmar så att dom sväller. Skala päronen och koka tills mjuka (jag har en matberedare så jag ångkokar päronen i 5 minuter, men det går såklart bra att koka i kastrull också). Häll av vattnet från både päron och katrinplommon och mixa päron och katrinplommon tills flytande. Klart!

Det går att kombinera dessa frukter hur man vill. Jag har på samma sätt som ovan gjort klämmisar med katrinplommon, banan och kiwi. Det går också lika bra att bara ha en frukt, så som bara päron- eller bara katrinplommonmos. Det går bra att ta vad man har hemma helt enkelt och om den blir för tjock kan man späda med vatten eller med en lösare frukt. Och blir den för rinnig så brukar en väl mogen banan göra jobbet 🙂

2 Comments

  • Ylva

    Ja, så bra med hemgjord smoothie. Både billigare och nyttigare tänker jag! Med färsk frukt istället för konserverad + att man kan anpassa innehållet själv.

    Jag brukar blanda ner en näve havregryn också, för mer mättnad och nyttigheter. Och ibland även lite fett, som en sked kallpressad kokosolja som får smälta ihop med det varma.

    Har även hört att mixade pumpafrön ska vara fulla med järn, mineraler och nyttigheter, så de ska jag blanda i nästa portion smoothies, när de jag gjort nu är slut (päron, banan, hallon, björnbär, vinbär, havregryn och rapsolja).

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.