Rädd för irrationella saker

Jag läste precis om utvecklingsfasen Lucas är i just nu, i appen The Wonder Weeks, att barn i den här fasen blir rädda för helt irrationella saker. Men att man skulle respektera deras rädsla för att den är äkta. Lucas har aldrig varit rädd för nånting, men för några veckor sedan laddade jag ner en Tittut-app till ipaden som Thaimorsan tipsade om. Den såg så himla rolig ut och den var bra också för den är enkel för småbarn att spela. Det är ett hus som skakar och när barnet trycker eller sätter handen på huset så öppnar sig huset och där är det ett djur, t.ex. en katt, häst eller gris. Djuret gör ett ljud och nån rörelse, tex katten sägs mjau och efter det säger en röst katt. Tycker appen verkar toppen för barnet kan ju lära sig ord och så också. Men Lucas blir jätterädd för ljudet som djuren gör. Jag har inte en aning om varför!?!

Kolla in Thaimorsans dotter när hon spelar Tittut-appen HÄR!

tittut för små barn

Appen heter Tittut för småbarn

Det där med att barn blir rädda för irrationella saker har jag faktiskt upplevt förut när jag tänker efter.När min lillebror Jack, som just har fyllt 5 år, var liten så blev han rädd för när man blåste upp ballonger, hostade och han var alltid livrädd för vår farbror. Konstigt där, men det är helt normalt! Och som jag läste i The Wonder Weeks så ska man respektera deras rädsla.

Relaterade Inlägg

2 Kommentarer

  1. Josephine

    Haha ja som jag har skrattat (trots att man inte borde skratta) åt saker Leon har blivit rädd för. Dockor utan ögon (skyltdockor)? Teletubbies, ett visst parti i “stadens hjältar”-låten m.m. Man undrar vad det är som är så läskigt! 😀

Annonsera här