Okategoriserade

Spänner och drar i huden på magen – bristningar på G?

Idag känns min mage så otroligt utspänd! Jag var på stan och lunchade med Siranee idag, vi åt sushi som var supergod på en restaurang som heter Haiku. Jag åt 8 bitar och drack två skålar med soppa och efteråt trodde jag nästan att magen skulle gå sönder. Men då gjorde det ont i magsäcken liksom och hela magen såg superstor ut. Det blev bättre efter en liten stund och sen glömde jag bort det. Men nu så här på kvällen så känner jag hur det spänner oroväckande mycket i huden. Känner ni andra gravida också så? Är det då man får bristningar? Jag gick precis och smörjde magen en extra gång för säkerhetsskull. Förra graviditeten använde jag mammatrosor och maggördel mycket också ihop om att belastningarna på huden skulle bli mindre, så det kanske jag ska göra igen… Jag slapp i alla fall bristningar förra gången så hoppas på att slippa igen! Jag vet att det inte finns några bevis på att smörjning hjälper men det finns inga bevis på att smörjning inte hjälper heller, så det är bättre att inte chansa tycker jag.

  

Idag bjuder jag på en jämförelsebild med bebis i magen nu och när Lucas låg i magen. Jag kan inte påstå att jag ser nån direkt skillnad, eller vad tycker ni?

7 Comments

 • Sandra

  Jag har mängder med bristningar. De kom efter v 35 med första och på höfterna kom de efter förlossningen. Har sen fått fler för varje barn (3st). Nu är minsta 7 mån och de senaste börjar blekna. De kommer troligen till sommaren ha bleknat helt. Jag har inga problem alls med dem för jag har fått de tre underbaraste i utbyte. Tyckte det var betydligt jobbigare i tonåren när jag fick bristningar för att brösten växte fort. De syns inte alls idag. Min mage har alltid kliat mycket under graviditeterna och jag har smörjt för att lindra klådan. Första gng smörjde jag ofta men fick bristningar iaf. Jag gillar mina bristningar på ett sätt. De påminner mig om vad min kropp klarat av. Så de behöver inte enbart vara negativt. 🙂

 • Angelica

  Hej! Min mage spänner också extremt mycket vissa dagar, det känns som att den töjs och stretar ut, särskilt på sidorna. Samma i varje graviditet. Men, det har inte resulterat i några bristningar för mig. Jag smörjer också magen i förebyggande syfte (med body butter från Bodyshop, magen blir så härligt len av det 🙂 ), men vet ju inte om det hjälper egentligen. Har aldrig använt någon gördel eller liknande. Jag ser det som ett gott tecken att det spänner utåt i magen (alltså inte sammandragningar, utan att det töjer), för det visar ju att den växer som den ska. 🙂

 • Mia

  Du ser lika stor ut men jag tycker att magen ser ut att sitta lite högre upp denna gången. Jag smörjde jättemycket men fick ändå lite bristningar under min första graviditet, smörjde denna gången också och jag fick bara någon mer än dom jag redan hade. Jag vet inte om smörja hjälper men det känns bättre iaf, det kan ju klia lite när magen växer tycker jag. Jag hade också lite ont men jag åkte till Ullared ändå ca 2 mån innan sonen föddes. Jag rekommenderar att åka dit innan du blir för stor, speciellt om du har ont, man får lida lite efteråt men det kan det vara värt!

 • Pilla

  Smörjde massor första grav. Fick jättemycket bristningar. Smörjde även andra grav, fick typ 3 nya. Har inte smörjt alls denna grav å har inte fått en enda hahaha. Jag är nog redan så uttänjd i huden så av den anledningen har jag inte fått fler bristningar. Helt ärligt så bryr jag mig inte så mkt om dem längre. . Jag är en av dem som tror bristningar hör ihop med gener och hormoner, men det är skönt att smörja när det kliar. Så började mina bristningar, det kliade som tusan. Jag har iofs förstått på kompisar som inte har bristningar att deras magar också kliat. Det är nog individuellt.

 • Hanna

  Tror inte du behöver oroa dig 🙂 jag fick bristningar på höfterna med nr 1 men ingenting med nr 2 och 3, fast jag var mkt större båda dessa ggr,allra helst nu sist med ett sf- mått på 40 cm(!) till och med min barnmorska var förvånad att jag slapp bristningar. Jag smorde magen 2ggr/dag med ekologisk kokosolja. Och magen ser helt ok ut idag med tanke på att det bott tre bebisar där <3

 • zarah

  Jag fick endel bristningar under första graviditeten (tredje nu) och jag märkte aldrig av när dom kom. Dom bara var där. Kliade och spände inte. Jag smörjde med gravidolja i förebyggande syfte och lite hoppfullt, även fast jag visste att det inte fanns bevis för att det hjälper. Utan mer som en mysig grej 🙂
  Tycker magarna ser lika stora ut men att du bär magen lite högre upå denna gång 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.