Okategoriserade

Potträningsstatus – hejdå blöjan!

Jag vill nästan skrika ut att potträningen är avklarad! Men nja, det är en sån där bedömningsfråga som är lite svår att säga när man verkligen är klar… Och så vågar jag inte ropa hej än hehe! Vi vet ju inte om det kommer ett bakslag eller inte. Men om det inte blir något bakslag så var i alla fall den 30:e december sista dagen som Lucas använde blöja på dagtid! Och då kissade han INTE i den!

Men för att säga att potträningen är avklarad och att ens barn är torrt på dagtid, då krävs väl att man har helt olycksfria dagar? Att man oftare har olycksfria dagar än dagar med olycksdagar? Eller? Det är ungefär så jag tänker nu och fram tills dess så anser jag inte att potträningen är helt avklarad. Nu är Lucas blöjfri, men det sker ungefär en olycka per dag. Det är bara att fortsätta att träna och snart lär sig Lucas nog rutinen och hinner till pottan innan kisset kommer.

Igår var första dagen då vi var ute på långa ”utflykter” utan blöja. Vi gick till Backaplan och shoppade helt utan blöja och helt utan olyckor! Vi tog bussen dit och bussen hem och vi besökte toaletten två gånger men det kom bara kiss en av gångerna. När vi kom hem så sa Lucas att han ville bajsa, men han ville inte sitta på pottan den här gången heller. Men jag lyckades lugna honom innan han blev upprörd och precis innan bajset kom så satte han sig på pottan 🙂 På kvällen skedde en kissolycka här hemma och en hemma hos Siranee och Måns (förlåt!). Vi påminde Lucas ofta cirka 1 gång i timmen, men ibland var det svårt att avbryta leken för att kissa. Men varje gång Lucas hade druckit någon större mängd (typ en vällingflaska) så var vi påstridiga med ett toabesök efteråt. Båda olyckorna igår så sa Lucas till att det kommer kiss, men han sa till typ 1 sekund innan så vi hann inte till pottan.

Idag har vi inte haft nån olycka än, men när Jair och Lucas kom in efter en stund på lekplatsen så hann Jair inte få av kalsongerna innan lite kiss hade kommit i dom. Då sa Lucas till att han ville kissa och han lyckades ju nästan hålla sig 🙂

Lucas kissar ungefär lika ofta på pottan som på toaletten. Det är jätteskönt för när vi är ute så är det inga problem med offentliga toaletter. Jag trodde faktiskt inte att det skulle vara så lätt så det känns verkligen som en enorm lättnad! Nu är det 1,5 vecka kvar tills Lucas börjar dagis igen, hoppas att den här tiden räcker för att få in rutinen så att det går hyfsat bra på dagis i alla fall. Worst case scenario för mig är om Lucas självförtroende får sig en smäll på grund av för många kissolyckor, men jag tycker dom verkar vara ganska bra med potträning på Lucas dagis. Vi får hålla tummarna att det går bra 🙂

One Comment

  • Line

    Duktig Lucas är!! 🙂 o super bra att han även lär sig att gå på vanlig toa! Som du sa, då är det inga problem när man är iväg. Plus att flera förskolelärare jag känner säger att det är vanligt att vissa bara lär sig på pottan o vägrar då sätta sig på en vanlig toa på förskolan… Så får man börja om hemma igen.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.