Tredje graviditeten

Nyårsshopping till BB-väskan

Det blev en liten tur till Backaplan med lite nyårsshopping för lilla familjen igår. Jag bytte en klänning på Cubus mot ett till mjukisset i aprikos, fast egentligen ville jag ha nån annan mörkare färg. Jag tycker att jag ser så himla stor ut i aprikos, rosa m.m, som en stor smällkaramell typ haha!. Hon i kassan sa att det skulle komma in fler färger så jag kan byta igen om jag inte använder det. Jag ska prova det här hemma, men jag tror jag kommer spara det och byta till mörkblå eller lila. Nu har jag 3 mjukisset. Jag vill gärna ha ett att packa ner i BB-väskan, ett att åka till BB med och ett att använda nu under graviditeten. Jag tror fortfarande att jag ska köpa ett par svarta extrabyxor. Det är så himla bra att ha i början när man har avslag som läcker m.m, så det blir nog det svarta mjukissetet som får följa med i BB-väskan.

Förutom mjukis till mig så shoppade jag bebis allra första kläder igår! Ja, det här kommer vara bebis absolut första plagg! Det kommer vi ta med till BB. Jag måste säga att det är otroligt svårt att hitta fina, helt neutrala bebiskläder. Jag trodde att det skulle vara mycket enklare, men det var faktiskt inte helt lätt. Det här setet som jag köpte idag var faktiskt det enda som jag hittade som var helt neutralt och fanns i storlek 50. Tips på var jag kan hitta mer små neutrala bebiskläder mottages tacksamt! Jag kommer bara köpa i storlek 50 och pyttelite i storlek 56. Jag är ganska säker på att bebisen kommer passa i storlek 50. Lucas var ju så liten när han föddes. Han vägde bara 2905 och storlek 49 cm lång. Storlek 50 var på tok för stort för honom! Han hade behövt prematurkläder egentligen! Och sen så tänker jag att jag vill inte köpa för mycket som är neutralt heller, det blir så tråkigt. Jag försöker tänka att det jag köper ska passa ihop med något som inte är neutralt så att vi ska kunna matcha alla plaggen med något rosa med spets eller något blått lite farbrorsaktigt hehe! 
Lucas fick också lite nytt 🙂 Han behöver lite mer mjuka byxor nu när vi pottränar, dessutom har många av hans byxor blivit för korta. Det var ganska utplockat på rean på Kappahl så jag hittade bara ett par mjukisbyxor i hans storlek så jag köpte ett set från den nya kollektionen med bananer också 🙂 Lucas fick också en fin nyårsskjorta som jag hittade på rean. Den hade en fluga för Halloween egentligen, men vi hade redan en röd fluga hemma som Lucas fick från Hoppiloo förra året. Jag tycker han blev sååå stilig!! Det såg jättegulligt ut när han sprang runt och lekte igår, för ögat såg han ju plötsligt så mycket äldre ut 🙂

5 Comments

 • Escaaaa

  Jag håller med om att det är svårt att hitta neutrala bebiskläder! Nu har jag nog fått ihop det mesta iaf – lite beiget, lite grönt, lite vitt 🙂 Jag tror det är det med bananer som min brorsson har. Jättefint!

 • Sandra

  Våra små har också simmat i stl 56. Speciellt mellantjejen som vägde 2890g. Men vi har blandat 50 och 56. Många bodys går ju att vika upp och byxor med mudd gör ju inget om de har lite häng. Mina har mest hängt i pyamas första tiden iaf. Skönt och praktiskt utan skavande sömmar, kanter mm. 🙂

 • Mia

  Min första son var 50 cm och 3035 g och den andre 51 cm och 3156 g, för båda var 50 för stort i början så det lär ju definitivt räcka! Fast ha inte för mycket i den storleken, dom växer ju så förbannat fort!

 • Nettan

  Också haft svårt att hitta fina neutrala kläder, men köpte ett helt sett från Lundmyr som gick i beige, vitt och ljusblått vilket jag tycker funkar till både kille och tjej. Lundmyr hade dessutom dubbla knäppningar i body och väldigt bred mudd för att kunna användas över fler storlekar, toppen tycker jag.
  Går också på strl.50, våra två barn har drunknat i strl.50 när de föddes. Även några bodys i 44 från Polarn o pyret. Strl.56 började de använda först efter 6-8 veckor och ännu längre fram beroende på modell och märke.
  Så kul att shoppa bebissaker, men försöker hålla mig ett tag till, V.19 nu så vi har tid på oss.
  Kram

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.