Okategoriserade

Petite Cherie Moseskorg med vaggstativ

Äntligen äntligen äntligen så ska jag visa upp det finaste vi har i vår lägenhet just nu! Ett par veckor innan jag fick blindtarmsinflammation fick jag hem ett enormt paket från Jollyroom och idag fick jag en stund över att montera ihop innehållet! Kolla såååå fint!! 

Det här är nog den finaste sängen jag har sett! Det är en liten babyvagga! Sängen består av en så kallad moseskorg som har handtag och kan flyttas mellan olika rum m.m. och stativet jag har valt är ett gungstativ (finns även fasta stativ som inte gungar).

Nu fattas bara ett av min mammas söta babynest

Förutom att den här sängen är det sötaste jag har sett, så tror jag att den kommer bli himla praktisk också 🙂 Den väger typ ingenting så att jag kan lätt flytta den från rum till rum och bebis kan sova där vi är. Men en annan sak som känns ännu viktigare, som jag faktiskt har varit bekymrad över är hur vi ska göra när bebis kommer om Lucas fortfarande vill sova med oss. Nu har han blivit väldigt viljestark och vill inte alls sova i sin egen säng och vi älskar ju att sova med honom så om han vill det så vill jag inte kasta ut honom. Jag känner så här: Om Lucas vill sova med oss, även när bebis kommit, så ska han få göra det, så känner jag. Lösningen jag har tänkt på är att vi har en sidospjälsäng som vi hakar på vår säng så att bebis har ett eget utrymme där ingen kan rulla på bebis, men då kommer det blir lite krångligt för mig att liggamma på det ena bröstet. Så ok, då kommer jag kanske få sitta och amma när jag ska ge det bröstet och det kan väl fungera. Men jag är orolig att bebis kommer bli som Lucas var och bara somna vid bröstet. Så det är alltså här vaggan kommer in! Om det blir svårt att få bebis att somna utan bröst så kör vi på vaggan så att jag inte hamnar i napp-fällan igen. Perfekt ju!!

Även om det är lite sent nu så kände jag att jag var tvungen att få upp detta inlägget nu och det är faktiskt för er skull! Jag fick nämligen tipset från en tjej i aprilbebisgruppen på facebook att Jollyroom hade startat sitt Jollyrace Christmas Edition nu och det är superbra pris på Moseskorgarna! Jag var precis inne och tittade och det är nästan 50% rabatt! Så här nedsatta har jag nog aldrig sett Moseskorgarna förut! Ett paket med en moseskorg och vaggstativ kostar nu bara 1349 kr jämfört med ordinarie pris som är 2394 kr! Den vita moseskorgen med gungstativ hittar ni HÄR och alla moseskorgarna hittar ni HÄR!

/samarbete med Jollyroom

9 Comments

 • Sandra

  Fin! Vi samsover med 4-åringen och minsta som nu är sex mån. Lösningen är att ha ett barn på var sida om dig själv. Antingen ställa sängen mot väggen (eller ha sidospjälsängen. Bra ide!) eller lägga något under madrassen så barnen inte kan rulla ur (sängen blir mindre av detta tyvärr). Har man babynest i sängen så har bebis en egen plats och man rullar inte på. Lite bökigt med amningen men det går. 🙂 För mig har det bökigaste varit att jag ligger så stilla att jag får kramp i axlarna.

 • anna

  Den är så fin, men luktar den inte hemsk starkt? Jag köpte den där i våras men skicka tillbaka för kunde inte stå ut med stanken av halm (?) Hade aldrig velat sova i den själv.. Men kanske bara va mitt preggoluktsinne som bråka ;b

  • Emma - På Smällen igen!

   Nämen! Jag kände ingenting! Vad lustigt! Ja, men det kanske var ditt preggoluktsinne eller så luktade din extra mycket. Jag kände faktiskt ingenting alls men jag tror inte jag har fått starkare luktsinne, snarare tvärtom i så fall… 😛

 • Nikiåå

  Jag hade riktigt svårt att hantera sömnbristen när dottern var nyfödd. Vi hade ett babynest mellan mig och min man. Jag kunde inte liggamma så jag fick sitta upp och det var hemskt jobbigt eftersom man var mer vaken o dottern vaknade alltid till när jag skulle lägga ner henne i babynestet 🙁

 • Chatarina Rosèn

  Hejsan, Oj vad nostalgisk jag blev när jag såg denna ” Moseskorg”, Tänk att en sån köpte vi till våran lilla dotter som idag är 33 år. Kul när något så fint kommer tillbaka. Den lilla kommer säkert att trivas där 🙂

 • Milo

  Hej! Jag väntar också bebis i april och har ingen i närheten som har barnsom man kan rådfråga, så vill jättegärna gå med i aprilbebis-gruppen på fb men hittar inte den! Kan du hjälpa mig?

 • zarah

  Den är så fin! 🙂 Vi köpte en vanlig vagga i fredags som jag och äldsta sonen monterade ihop i måndags. Vi hade en vanlig vagga till andra barnet men den hann vi sälja innan vi ”kom på” att vi ville ha ett barn till. Och vaggan var det bästa köpet vi gjorde till bebis nr 2 (hade vanlig spjälsäng till första), så en vagga kände vi direkt att vi skulle ha till trean nu också 🙂
  Äldsta barnet sover fortfarande hos oss ibland, och det får han, vi nekar inte. Och absolut inte när lillebror alltid sov i vårt rum, fast i vaggan då. Då kändes det fel att neka ena barnet medan vi hade ett annat barn inne hos oss. Tvåan sov mer själv som bebis, först i vagga och sen spjälsäng, än vad första barnet gjorde. Han sov oftast mellan oss, och det tror jag har stor betydelse för att han fortfarande sover endel hos oss. Men det är bara mysigt att vår stora kille behöver mamma och pappa lite extra ibland! <3

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.