Okategoriserade

Julpyssel till 2,5-åring eftersökes!

Det är så kul att måla med Lucas tycker jag! Jag gillar att skapa saker tillsammans med honom och nu sparar jag alla teckningar för att min mormor ska kunna göra tryck med dom. Hon pratade om påslakan och örngott och det hade ju varit jättekul om min lilla Picasso hade fått ett eget bäddset efter sig hehe!! Men nu funderar jag faktiskt på att ta målningen ett steg längre och gå till panduro och köpa formar och gips så att jag kan gjuta tomtar som Lucas kan måla till jul. Vad tror ni? Går det göra sånt med en 2,5-åring? 

Har ni några andra tips på julpyssel som går att göra med riktigt små barn?

  

5 Comments

 • Sandra

  Jag har köpt textilpennor och disktrasor på Ikea. Barnen målar och sen stryker vi dem. Vips så har man lite roligare när köksbordet ska torkas. Funkar ju att ge bort till mormor, farmor mfl också. Annars måla toarullar till tomtar, pärla om han fixar det (till julgranen, glasunderlägg eller dekoration i fönster eller på pinne i blomkrukan), krympplast kan man göra tex nyckelringar och smycken. Måla ansiktsmasker, dekorera pepparkakor, handavtryck i trolldeg och sen gjuta gips, måla på porslin, klippa ut figurer i tidningar och göra kollage (limma är ju jättekul!) Bygga gubbar av gamla kartonger och toarullar. Egentligen är det ju bara fantasin som sätter gränsen. Å plånboken. 😉

 • Pilla

  Spara glasburkar och köp dekopage lim och servetter. Limma på burken och klistra på julservetter. På med mer lim, glitter fina band, ja allt man gillar så har du en fin ljuslykta. Ett tips är också butiken tiger (tgr) , där finns mycket pyssel för en billig peng.

 • Moa

  Ta en tom barnmatsburk och limma hela utsidan. Använd lim som går att limma med pensel, typ trälim. Rulla sedan hela burken i strösocker så att sockret fastnar i limmet. Lägg i ett värmeljus så har du en fin ljuslykta!

 • Karolina

  Tänkte också tipsa om disktrasor. Det har jag gjort med min son. Biltema har billiga textilpennor också. Har även gjort handtryck med flytande färg från Panduro. Vi har gjort tändsticksaskar som vi gett bort. Lukas fick måla med vattenfärg eller pennor på ett kraftigare papper och så klippte jag ut två delar lika stora som asken och limmade en på framsidan och en på baksidan. Armband och halsband med pärlor i lagom storlek. Trycka ut hjärtan i trolldeg eller någon lera som stelnar för att sedan måla och sätta magnet på baksidan.

  Lite tips från mig! Lycka till!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.