Okategoriserade

Föräldramötet igår

Det var ett mysigt litet föräldramöte igår 🙂 Jag tyckte det var så härligt att få höra om vad barnen gör på dagarna, vad dom lär sig, vilka teman dom har på terminerna. Om man trodde att förskola handlade om barnpassning, ja, då är man helt ute och cyklar! Förra terminen hade dom temat länder, nu har dom temat natur/teknik och får till exempel plocka löv, laminera dom och sätta upp på väggen så nu har barnen upptäckt att löven inte ser likadana ut, att dom har olika färger och former. Pedagogerna berättade om hur intresserade barnen var. Lucas är lite liten för det här fortfarande så barnen i hans ålder gör andra saker, men det är kul att höra hur engagerade personalen är för snart är ju Lucas tillräckligt gammal för att förstå det här han också.

Det är 3 avdelningar på Lucas dagis. Avdelningarna har tvärgrupper där barnen i samma ålder samlas från dom olika avdelningarna och gör något som har med temat att göra. I Lucas tvärgrupp, spindlarna, har dom inte börjat träffas än för att det är så många nya denna terminen så dom bestämde att börja träffas i tvärgrupperna nästa termin. För Lucas del är detta nog bara bra och jag tror det är bra att dom 5 småttingarna (upp till 2,5 år) får det stora rummet för sig själva en stund. Pedagogerna sa att dom små beter sig på ett helt annat sätt när dom får rummet för sig själva 🙂

Det var verkligen roligt att höra hur det går för barnen. Få höra att dom trivs och vad dom gör där. Jag passade även på att fråga om Lucia och så fick vi veta att sista skolfotograferingen nånsin är i år. Lite tråkigt så jag frågade personalen om dom inte kunde försöka göra nåt ”klassfoto” på egen hand utan några speciella krav, bara att vi föräldrar kunde få ett foto per år som vi kan sätta in i barnens fotoalbum hemma. Personalen skulle diskutera detta sa dom. Personalen tar redan nu jättefina bilder på barnen, en del mmsar dom, en del sätter dom upp och en del sätter dom in i barnens pärmar. Dom här fina bilderna på Lucas sitter i hallen 🙂 Det var faktiskt Lucas som visade mig dom 🙂

IMG_2095.JPG

Innan vi avslutade föräldramötet igår så fick vi måla flaggor som på nåt sätt anknöt till barnen. Jag målade så klart Brasiliens flagga 🙂 En av pedagogerna tyckte att jag hade varit jätteduktig som fick med alla stjärnorna och jag blev glad som ett litet barn och tackade generat 😛 så knäppt att man typ faller in i gamla roller haha!!!

IMG_2107.JPG

One Comment

  • A

    Mysigt det låter… A börjar i april. Vi besökte förskolan i måndags o det verkar super! Dom hade temat ” Göteborg”. Hon ville inte gå därifrån så det var ju positit hehe.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.