Okategoriserade

Nyinskrivning på BVC, Lucas vikt, Stadsbiblioteket

Idag har vi varit ute på vift exakt HELA dagen – bara jag och Lucas! Lucas skulle till Lillugglans BVC för nyinskrivning. Det kändes jättebra och tryggt! Det är verkligen stor skillnad mot kommunala BVC, så även om det tar en timme från dörr till dörr (med buss) för oss att ta oss dit så är det värt det. På Lillugglans BVC finns det alltid en öppen telefonlinje, man behöver alltså inte knappa in sitt telefonnummer och vänta på att bli uppringd. Det är något som jag saknade otroligt mycket när vi var i Brasilien. Vi fick så konstiga råd från läkare och apotekspersonal där och BVC hemma gick inte att få tag på om vi inte ville betala 40 kr/minuten för att bli uppringda. En annan grej som är SUVERÄN är att man kan skicka bilder på sitt barns prickar eller video på andning osv och få en första läkarbedömning utifrån det. Perfekt om man är utomlands! När Lucas hade ögoninflammation så kunde vi till och med få sjukintyg baserat på en bild på ögat. Vi behöver inte heller gå till en vårdcentral om Lucas är sjuk, då tar Lillugglans BVC emot oss så det är en vårdcentral också.

På BVC idag fick vi väga och mäta Lucas och det positiva är att han fortfarande växer på längden. På längden följer han sin kurva perfekt. Sämre var det på vikten, där fortsätter han att tappa på sin kurva. Han går fortfarande upp i vikt, men följer inte sin kurva. BVC-sköterskan sa att så länge han växer som han ska så behöver man inte vara orolig, men hon tyckte att vi skulle följa upp vikten efter hans operation så det blir ett nytt besök i maj. Jag passade på att fråga om näringsintag och om det fanns några prover för det. Hon tyckte inte att det var nödvändigt för det mesta som han behöver får han genom gröt, välling och den mat han äter. Men hon pratade om kalcium och d-vitamin. Det kalciumintag som Lucas får är genom den smörklick som vi lägger i gröten morgon och kväll och d-vitamin har vi börjat med igen. Hon trodde att Lucas d-vitaminintag ändå var bra eftersom vi har varit utomlands så mycket. Så det var skönt att höra! Jag glömde givetvis bort att fråga om näringsdryck, men det kändes inte så aktuellt med tanke på hennes svar och så tänker jag att det är bara 3 veckor kvar till operationen nu. Jag sa att vi eventuellt kommer behöva hjälp/stöd efter operationen, men nu känner jag att det inte finns några råd som hjälper oss. Alla säger liksom samma sak ”maten ska vara rolig”, men hur lätt är det när man har ett barn som säger ”laga mat – inte gott” så fort man försöker göra det roligt?

Efter BVC tog vi en sväng till McDonalds. I fredags var det ju korv vi åt så nu försökte jag skoja till det lite och variera så det blev McDonalds. Lucas fick en Happy Meal, men åt bara cirka halva pommes frites och smakade inte ens på hamburgaren. Fast han var väldigt glad hela tiden! Innan vi gick därifrån så fick han en ballong som han har haft i handen ända sedan dess. Jag tyckte det kändes tråkigt att åka hem och sitta hemma, så vi gick vidare till Stadsbiblioteket och läste böcker, busade, byggde torn och hade skojigt. Dom flesta barn där var cirka 1 år så Lucas var ett av dom äldsta, men det gjorde inget.      För att avsluta dagen så åkte vi upp en våning och fikade på Roots (tror jag det hette) och åt sjuuuuukt goda RAW-bollar!! Jag önskar verkligen verkligen att jag hade receptet på just dom! 6 timmar senare var vi hemma igen. Det var verkligen en låååång men sååå mysig dag! Nu är denna mamman trött, men strax är det gravidvattengympa! Sen kommer jag sova som en stock!

8 Comments

  • Emma - På Smällen igen!

   Ja, det var verkligen en perfekt dag 🙂 Vi får passa på nu innan bebis kommer 🙂 Jag kom nyss hem från vattengympan så nu äter jag lite och sen är det over and out 🙂

 • Mikaela

  Vad skönt att ni trivs med nya BVC och att han ändå fortfarande växer :-). Det låter ju toppen att kunna ha så bra kontakt med BVC och slippa vårdcentraler.
  Bara en tanke som slog mig ang. kalciumintaget. Dricker Lucas mjölkfri välling? För annars borde ju välling innehålla kalcium eftersom det är skummjölkspulver i?

  • Emma - På Smällen igen!

   Ja verkligen skönt!! Nej, Lucas dricker vanlig fullkornsvälling. Ja, det måste den väl göra, men kan BVC-sköterskan menat att det inte är tillräckligt med kalcium då?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.