Brasilien

Nyårs färger i Brasilien!

Nu har jag tagit reda på vad som gäller i Brasilien på nyår. Jo, så här ligger det till! Alla ska ha vitt på nyår. Det lovar lycka, tur och fred till det nya året. Men man kan också önska sig speciella saker som kärlek och pengar till det nya året. Det finns lite olika sätt att göra detta på, nu tänkte jag berätta ett av sätten. En annan dag berättar jag några andra 😉

Det absolut vanligaste är att man väljer att klä sig i en viss färg för attrahera det man vill ha till det nya året, men nyårskläderna ska vara vita, så då brukar tjejer välja färgade underkläder. Gul = Pengar, Rosa = Kärlek, Röd = Passion, Blå = Harmoni Det året jag träffade Jair hade jag haft en rosa klänning på nyår i Brasilien (visste inte att man skulle ha vitt) och jag fick ju kärleken 🙂 Undra om jag kanske skulle ta gula underkläder detta året då? Pengar är ju alltid bra att ha, eller? Får man behålla kärleken eller borde jag ta rosa underkläder så jag får behålla den… blev lite rådvillig nu! Kanske tar jag både rosa och gula för säkerhetsskull!

Den här klänningen funderar jag på att ha på nyår. Undra om den är tillräckligt vit?

20131204-000005.jpg

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.