Okategoriserade

Nattningsrutin

För några veckor sen frågade jag er om nattningsrutiner. Tack för era svar! Det var väldigt intressant att läsa 🙂 Jag känner fortfarande inte riktigt att vi har kläm på hur vi ska göra för att karta honom. Jag är orolig att jag ska vänja honom med nåt som vi får ångra sen. Till exempel att han inte ska kunna somna utan bröstet och såna saker… Men efter era kommentarer så bestämde jag mig för att Lucas ändå nog är såpass liten att vi kan skjuta på nattningen och att han ska sova själv lite. Jag tänkte försöks igen när han är tre månader. Men jag tänkte att det skadar ju inte att börja med en och samma kvällsrutin.

Så nu badar vi Lucas varje kväll och sen får han sitta hos oss i soffan. Han får lite mat och om han är på rätt humör somnar han på mig. Ibland somnar han inte utan är grinig och sur och då får han sova i babysittern. Men nu har vi iaf fått in nån slags rutin så att han förstår att det är kväll.

Jag tycker det är riktigt mysigt att bada Lucas och det är smidigt också. Lucas gillar inte att tvätta halsvecken och det är så enkelt att göra det i badet utan massa skrik och bråk. Dessutom älskar Lucas att bada! Han låg till och med och skratta i badet idag 🙂

3 Comments

 • Anna

  Ja bara man får in en rutin så kommer det säkert gå bra. Min dotter har de senaste dagar à ammats i sängen men inte somnat utan varit sömnlng. Jag har då buffat på rumpan en liten stund ( räknar till 100 haha) gått ut , tittar till henne då o då o efter en kvart har hon somnat. Hon är snart sju veckor. Sover oftast bra på nätterna ( undantag denna natten)

  Svar från Emma: åh det låter ju riktigt bra ju! Jag ska nog prova snart igen att få in nån bra rutin för hur han ska somna själv.

 • Pilla

  Min är snart 3 månader. När han var 2 började jag nata jonom vid 1830-19. Samma tid som dottern. Jag tog på honom pyjamas, ammsde honom och lade honom i sin vagga. Det hqr gått jätebra. Han somnar oftast fort och sover hela kvällen. Skönt att ha lite tid för sig själv i soffan eller för att fixa eller träna.

  Svar från Emma: Det är precis det där med egen tid som jag saknar. Skulle vara jätteskönt om Lucas kunde sova några timmar själv. Jag ska börja jobba på det igen 🙂

 • Johanna

  Jag frågade mamma hur de hade gjort när vi var små. De hade inte haft några nattningsrutiner fören vi började med att borsta tänderna och hänga med i böcker. De började med bilderböcker för att sen avancera ju äldre vi blev.

  Svar från Emma: Hur funkade det med införandet av dom rutinerna sen då? Funkade det bra? Jag kanske inte behöver känna nån press över det där med rutiner än…

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.