Okategoriserade

Nya almanackor från Personligalmanacka.se

Nu är det snart nytt år! Bara 5 dagar kvar på det gamla året! Jag ser verkligen framemot 2015 och tror och hoppas på att det kommer bli ett toppenår! Vi har redan börjat planera nästa års semesterresa och lite annat också 🙂 Mina almanackor har tagit slut så jag har planerat alla nästa års aktiviteter på post-it-lappar på kylskåpet fram tills nu 😛 Men precis innan jul, kom mina nya almanackor!

20141226-202816-73696824.jpg

Båda almanackorna är från PersonligAlmanacka.se

Den lilla almanackan med Lucas på är den minsta som PersonligAlmanacka hade, 105 x 142 mm. Den är perfekt att alltid ha med sig i handväskan, precis vad jag var ute efter! En almanacka som jag kan skriva in både privata saker och viktiga jobbaktiviteter som innebär jobbresor eller sena jobbkvällar som jag måste informera Jair om. Den stora är en väggalmanacka där alla i familjen har varsin kolumn att fylla i sina aktiviteter i. Vi brukar alltid köpa en väggalmanacka varje år för det är så bra att kunna skriva upp vad alla ska göra i varsin kolumn. När jag var mammaledig klarade jag mig på på bara väggalmanackan, men nu när jag jobbar så är det lite för mycket tider och scheman att hålla i huvudet så det behövs en hemma-almanacka och en liten almanacka som hänger med överallt 🙂

Väggalmanackan kostade 285 kr och då är frakten inkluderad. Och alla val som man gör när man designar sin almanacka ingick 🙂 Jag valde att ha en bild på oss 3 på framsidan och på uppslaget valde jag en liten bild på var och en av oss ovanför våra respektive kolumner. Det gick att välja att ha upp till 8 kolumner! Så man kan ha en riktigt stor familj och alla får plats att vara med! Vi är bara 3 i vår familj så 3 kolumner hade räckt, men jag la till en 4:e för man vet aldrig 🙂 Och vi kan ju använda den som en gemensam kolumn också.

20141226-211240-76360939.jpg

Färgen på bården och dom olika kolumnerna har jag också valt. Längst ner under alla kolumnerna fick man välja mellan en mängd olika ”moduler” som till exempel ”att-göra-lista”, dagis-hämtningstider, träningschema för veckan etc. Jag ville ha det utrymmet ganska så fritt så jag valde bara till en modul även om man kunde välja flera. Jag tyckte att-göra-listan passade bäst för oss 🙂

Det gick också att lägga in förtryckta födelsedagar och andra årsdatum som man ville ha med i kalendern. Detta var riktigt smidigt gjort, för det var bara att göra en lista med alla födelsedagar och spara på sitt konto på personligalmanacka.se, sen kunde man lägga till den i alla almanackor man tillverkade även om det var olika beställningar!

.

Den andra almanackan som jag beställde fanns egentligen i 4 storlekar men jag valde den lilla. Den hade dessutom ett väldigt bra pris bara 225 kr inklusive frakt och då ingick alla val som man kunde göra när man skapade almanackan.

På framsidan kunde man välja att skriva sitt namn eller något annat kul eller ladda upp en bild som jag gjorde. Jag tyckte att almanacka skulle bli finast om finaste Lucas fick vara på både framsidan och baksidan så det fick han vara 🙂

20141226-211240-76360462.jpg

Det kan vara svårt att få en uppfattning om hur mycket man får plats att skriva i sin kalender när man inte har sett och hållt i den i verkligheten, men jag tycker att jag har fått precis lagom med plats. Jag orkar inte bära runt på en stor almanacka och det som jag får plats med i den här är precis lagom. I den här almanackan la jag till en modul som heter ”Veckans lista”. Den kommer jag använda som veckans blogglista. Jag får ju idéer till blogginlägg lite då och då så det kommer den listan främst vara. Men för att inte avslöja något så har jag bara fotat nästa veckas påminnelse om att vår rabattkod på Libero blöjor går ut 😛

Jag har lagt till förtryckta födelsedagar i båda almanackorn, det kan ni se på bilden här ovanför, då kommer det automatiskt en liten ballong också 🙂

Sista slutsidorna i almanackan kunde man också välja mellan en rad alternativ som till exempel årsöversikt, kartor, sudoko, linjerat eller bara blanka sidor.

Jag är väldigt nöjd med att få anpassa min almanacka precis så som jag ville ha den, men allra mest nöjd är jag med omslaget! Känns så roligt att ha Lucas på båda sidorna av almanackan som jag har med mig till jobbet! Särskilt när det är så fina höstbilder som Makalösa Minnen har tagit 😀 Och vad det gäller väggalmanackan så tycker jag att det blev riktigt bra med en bild på var och en av oss över varje kolumn. Det blev jättefint och väldigt personligt!

2 Comments

  • Sandra de Jong

    Fina! Här i huset kör vi alltid en på väggen med kolumner. Sen har jag en i jobbet också. Men bästa är absolut den i telefonen. Jag och min man kan använda samma kalender vilket är smidigt när man planerar jobbresor, träffar med vänner mm. Jag kan direkt se att tex på ons då är han på tjänsteresa så då måste jag hämta på dagis osv. Har underlättat vårt vardagspyssel enormt. Tips! 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.